Να το παζάρι, τα ανταλλάγματα που πήρε ο Ερντογάν!

Να το παζάρι, τα ανταλλάγματα που πήρε ο Ερντογάν!

Οι… συμπτώσεις κάθε άλλο παρά τυχαίες είναι. Τις περισσότερες φορές, για να μην πούμε πάντα, υποκρύπτουν κρίσιμες συμφωνίες που λύνουν προβλήματα και των δύο πλευρών.

Όπως, καλή ώρα, η… θετική εξέλιξη του χρόνιου προβλήματος που έχει η Ουάσινγκτον με τη σύλληψη και τη φυλάκιση από τον Οκτώβριο του 2016 του αμερικανού ιερέα σε μικρή εκκλησία της Σμύρνης Άντριου Μπράνσον, με την κατηγορία ότι έχει σχέσεις με το δίκτυο του ιεροκήρυκα Γκιουλέν, μεγάλου εχθρού του Ερντογάν.

Πρόβλημα, όμως, έχει και ο τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν με την παραλαβή των μαχητικών νέας γενιάς F-35, την οποία η Ουάσινγκτον συνδέει με την αποφυλάκιση του Μπράνσον.

Και, ω του θαύματος, την περασμένη Τετάρτη βγήκε από τις φυλακές της Σμύρνης μετά τη δικαστική απόφαση για… περιορισμό κατ’ οίκον! Όχι για πλήρη… απελευθέρωση, μέχρι να κάνει και η Αμερική το βήμα, την οριστικοποίηση της παράδοσης των F-35.

Καθαρές δουλειές…

Απόλυτα κατανοητό ότι ο Σουλτάνος δεν θα μας δώσει τους δύο στρατιωτικούς μας, που 150 μέρες τώρα τους κρατάει παράνομα στις φυλακές της Αδριανούπολης, αν δεν πάρει τους οκτώ Τούρκους που κατηγορεί ότι μετείχαν στο πραξικόπημα για την ανατροπή του. Κάτι στο οποίο, βέβαια, είναι αντίθετη η κυβέρνηση και όλη η πολιτική ηγεσία του τόπου, και όχι μόνο.

Ωμό το τουρκικό παζάρι…


Σχολιάστε εδώ