Επίσκεψη Τσίπρα στο Μάτι: Χαμηλοί τόνοι, υπό πίεση

Επίσκεψη Τσίπρα στο Μάτι: Χαμηλοί τόνοι, υπό πίεση

Επίσκεψη στο μάτι χωρίς κάμερες, μια βδομάδα μετά την καταστροφική πυρκαγιά, επέλεξε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία για τον κυβερνητικό συνασπισμό. Οι φωτιές έκαψαν τις φιέστες της εξόδου.

Αντιμέτωπος ο πρωθυπουργός με την κριτική ότι ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για τον τραγικό απολογισμό χωρίς να προβεί σε παραιτήσεις και αποπομπές των αρμοδίων και με χαμηλούς τόνους κατά την επίσκεψη στην πληγείσα περιοχή, αρκούμενος να ανεβάσει στο twitter λίγες φωτογραφίες από τις συνομιλίες που είχε στο σημείο, με εκπροσώπους των αρχών και εθελοντές.

Στην ανάρτηση ανέφερε:

Επισκέφθηκα σήμερα το τόπο της τραγωδίας. Συνομίλησα με πολίτες, μηχανικούς, στρατιώτες, πυροσβέστες και εθελοντές. Ανείπωτη θλίψη μα και απέραντος σεβασμός σε όσους έδωσαν την άνιση μάχη με τις φλόγες και τώρα δίνουν τη μάχη της αποκατάστασης.

Αντιδράσεις

«Χρειάστηκε να περάσει μια ολόκληρη εβδομάδα από την εθνική τραγωδία για να επισκεφθεί ο κ. Τσίπρας σαν τον κλέφτη το Μάτι και μάλιστα σε απόλυτα προστατευμένο περιβάλλον», ανέφερε η Ν.Δ. σε μια πρώτη αντίδρασή της. «Οι πολίτες, όμως, δεν πείθονται πια από επικοινωνιακά τεχνάσματα. Απαιτούν να μάθουν όλη την αλήθεια για το πώς χάθηκαν άδικα τόσες ανθρώπινες ζωές. Ο κ. Τσίπρας οφείλει να συνειδητοποιήσει ότι για τα λάθη και τις παραλείψεις της 23ης Ιουλίου υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες που πρέπει να καταλογιστούν», πρόσθεσε η Πειραιώς.

Εν μέσω καταγγελιών της ΠΟΕΔΗΝ και του ΚΕΕΛΠΝΟ, σύμφωνα με τις οποίες το υπουργείο Υγείας είχε καθαρή εικόνα για νεκρούς πριν από την τηλεοπτική εμφάνιση του Πρωθυπουργού στο κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής, όπου και δεν έγινε καμία σχετική αναφορά.


ΠΟΙΑ είναι η επόμενη κίνηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα;


ΤΟ ΠΑΡΟΝ με πληροφορίες απο το neftemporiki.gr

Φωτο: Twitter /primeminister.gr


Σχολιάστε εδώ