Σύμφωνο συμβίωσης Μητσοτάκη – Μεϊμαράκη

Σύμφωνο συμβίωσης Μητσοτάκη – Μεϊμαράκη

-Ανέλαβε πρόεδρος του συνεδρίου και θα είναι πρώτος στο Επικρατείας…

Ένα «παζάρι» που κρατούσε κάτι μήνες στη Νέα Δημοκρατία είχε αίσιο τέλος στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής την περασμένη Τετάρτη. Ο Κυρ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε τον ορισμό του Β. Μεϊμαράκη ως προέδρου της οργανωτικής επιτροπής του 12ου Τακτικού Συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί στις 14-15 του ερχόμενου Δεκεμβρίου.

Στενοί συνεργάτες του δε αφήνουν να εννοηθεί ότι εκτός… απροόπτου ο κ. Μεϊμαράκης θα αναλάβει και πρόεδρος της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα, όποτε κι αν διεξαχθούν οι επόμενες εθνικές εκλογές. Με ποιο α­ντάλλαγμα όλα αυτά; Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρώην πρόεδρος συμφώνησε να αφήσει τη Β΄ Αθηνών, αδειάζοντας μία από τις εκλόγιμες θέσεις, και θα μετακομίσει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Αν και μέχρι πρότινος από το περιβάλλον του έλεγαν ότι επιθυμία του είναι να κατέβει υποψήφιος και να διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών, το τελευταίο διάστημα άλλαξε γνώμη. Θες το γεγονός ότι με την κατάτμηση τα πράγματα στη Β΄ Αθηνών έχουν γίνει άνω-κάτω, θες διότι δεν τον ενθουσιάζει πλέον η ιδέα να… τρέχει να μαζεύει ψήφους, αναγκάστηκε να επαναπροσδιορίσει τις προτεραιότητές του. Σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, στην απόφαση του κ. Μεϊμαράκη μέτρησε και το γεγονός ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης έχει εδραιώσει τη θέση του στην αρχηγία, θα κερδίσει τις εκλογές, ενδεχομένως και την αυτοδυναμία, οπότε περιθώρια για εσωκομματικά παιχνίδια δεν υπάρχουν. Ανάλογη διάθεση άλλωστε υπάρχει και από άλλα στελέχη που μέχρι πρότινος ασκούσαν κριτική στον κ. Μητσοτάκη και έδιναν την εντύπωση ότι τον… περιμένουν στη γωνία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τη θέση του προέδρου της οργανωτικής επιτροπής του Συνεδρίου την επιθυμούσε διακαώς ο κ. Μεϊμαράκης. Εμφανιζόταν μάλιστα δυσαρεστημένος γιατί ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας καθυστερούσε να ανακοινώσει την απόφασή του. Δεδομένου ότι το συγκεκριμένο ενδεχόμενο είχε συζητηθεί σε μια συνάντηση που είχαν πριν από πέντ’-έξι μήνες. Κι επειδή ο κ. Μητσοτάκης καθυστερούσε, στο περιβάλλον του πρώην προέδρου συζητούσαν αν η σχετική πρόταση είχε βάση, την εννοούσε δηλαδή ο αρχηγός της ΝΔ, ή ήταν για λόγους εντυπώσεων και για να μην αντιδρά γενικότερα ο κ. Μεϊμαράκης σε αποφάσεις και επιλογές του.


Σχολιάστε εδώ