Ρήξη στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας

Ρήξη στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας

Τινάχθηκε στον αέρα η συνεδρίαση για το Πεδίο του Άρεως

-Αποχώρησε όλη η αντιπολίτευση από το γήπεδο του Πανελληνίου!

Ρήξη μεγάλης έντασης προκλήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας την Τετάρτη 18/07/2018. Η συνεδρίαση είχε οριστεί να γίνει στο κλειστό γήπεδο του Πανελληνίου Γυμναστικού Συλλόγου, με αποκλειστικό θέμα «Συζήτηση για τη διακίνηση και δημόσια χρήση ναρκωτικών στην Αθήνα». Πλην όμως, και ενώ η συζήτηση εξελισσόταν ομαλά, δύο συνεχόμενες κινήσεις του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη ήταν αρκετές για να τιναχθεί κυριολεκτικά η συνεδρίαση στον αέρα.

Την ώρα που ήταν σε εξέλιξη το δημοτικό συμβούλιο και είχε πάρει τον λόγο ένας από τους εκπροσώπους των φορέων, αιφνιδίως ο Γιώργος Καμίνης σηκώθηκε από τη θέση του δημάρχου και, σαν να μη γινόταν συνεδρίαση, κατευθύνθηκε στις κάμερες που βρίσκονταν λίγα μέτρα πιο πέρα και άρχισε να κάνει δηλώσεις.

Η κίνηση αυτή πυροδότησε αρχικά τις αντιδράσεις του επικεφαλής της «Ανοιχτής Πόλης» Ρήγα Αξελλού, που άρχισε να διαμαρτύρεται πολύ έντονα, κατευθυνόμενος στις κάμερες και κατηγορώντας τον δήμαρχο για έλλειψη σεβασμού προς το δημοτικό συμβούλιο και τον ομιλητή. Το δημοτικό συμβούλιο διακόπηκε. Το ίδιο έπραξαν και οι εκπρόσωποι όλων των άλλων παρατάξεων της αντιπολίτευσης, που τελικά αποχώρησαν, καταγγέλλοντας ότι ο δήμαρχος νοιάζεται μόνο για την προσωπική του προβολή και αδιαφορεί για τους θεσμούς.

Λίγα λεπτά αργότερα, χωρίς την αντιπολίτευση πλέον στη συνεδρίαση, ξεκίνησε νέα έκρηξη. Ενώ είχε πάρει τον λόγο η εντεταλμένη σύμβουλος της περιφέρειας, αναφέροντας τα έργα που έχουν γίνει, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Επαμεινώνδας Λαμπρακάκης, προφανώς με τη σύμφωνη γνώμη του δημάρχου, που καθόταν δίπλα του, τη διέκοψε επανειλημμένα επισημαίνοντας ότι είναι εκτός θέματος. Το γεγονός αυτό εξόργισε την αντιπροσωπεία της περιφέρειας, που επίσης αποχώρησε, εν μέσω πολύ έντονων διαμαρτυριών.

Στο τέλος της συνεδρίασης και ενώ η ατμόσφαιρα ήταν πλέον βαριά, ένα ακόμα γεγονός ολοκλήρωσε την γκρίζα εικόνα. Ο Γιώργος Καμίνης πρότεινε στο συμβούλιο να εγκριθεί ψήφισμα για το Πεδίο του Άρεως. Το ψήφισμα συγκέντρωσε μόλις 23 ψήφους, λιγότερους από τους 25 που χρειάζονται για την απόλυτη πλειοψηφία. Η έκπληξη ήταν ότι κάποια μέλη της παράταξης είχαν αποχωρήσει. Μάλιστα ο Φώτης Προβατάς, δημοτικός σύμβουλος που έχει ανεξαρτητοποιηθεί μετά από σκληρή αντιπαράθεση με τον δήμαρχο, δεν το ψήφισε – για να μην του δώσει τη χαρά της ομοφωνίας, όπως αναφέρθηκε.

Τραγική ειρωνεία: Ο Φώτης Προβατάς ήταν ο άνθρωπος που πρότεινε στον Φώτη Κουβέλη τον Καμίνη για υποψήφιο δήμαρχο της Αθήνας!

Φωτο: news.makedonias.gr


Σχολιάστε εδώ