Ας μην κάνουν όρεξη για καινούργια σχολικά κτίρια τα προσεχή χρόνια τα Πειραιωτάκια

Ας μην κάνουν όρεξη για καινούργια σχολικά κτίρια τα προσεχή χρόνια τα Πειραιωτάκια

Όπως είπε στο δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχος, τις τελευταίες μέρες είχε συνάντηση με την ηγεσία της ΚΤΥΠ, στην οποία παρουσίασε μια σειρά από οικόπεδα τα οποία έχουν πάρει τις εγκρίσεις που απαιτούνται για να γίνουν σχολεία.

Επισημαίνοντας ότι μαζί με τα σχολεία θα διαμορφωθούν και κάποιοι χώροι που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως παιδικοί σταθμοί, μιας και ήδη τρεις βρεφονηπιακοί σταθμοί του δήμου δεν θα λειτουργήσουν από τον Σεπτέμβριο. Και αυτό γιατί τα κτίριά τους δεν εναρμονίζονται με τα νέα αυστηρότερα κριτήρια ασφάλειας που θέτει το νέο προεδρικό διάταγμα.

Όμως η ηγεσία της ΚΤΥΠ απάντησε στον δήμαρχο ότι το κτίριο της Ραλλείου ήταν το τελευταίο που έγινε στον Πειραιά και για την περίοδο 2010 – 2020 δεν προβλέπεται να γίνουν άλλα σχολεία στην πόλη! Οπότε, από το 2020 και μετά έχει ο… Θεός!

Τρία από τα κλειστά βοηθητικά γήπεδα του ΣΕΦ θα νοικιάσει ο Δήμος Πειραιά για έναν χρόνο προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα παιδιά που χρησιμοποιούν τα κλειστά γυμναστήρια των Καμινίων και της Ζωοδόχου Πηγής, το «Παναγιώτης Σαλπέας», αφού θα κλείσουν τους επόμενους μήνες για αρκετό καιρό για να ανακαινισθούν ριζικά. Τα δύο κλειστά γήπεδα θα παραδοθούν μέχρι το Πάσχα, όπως υπολογίζεται, στα παιδιά του Πειραιά. Το ενοίκιο για τα τρία γήπεδα του ΣΕΦ για έναν χρόνο είναι 87.000 ευρώ. Το θέμα ήρθε για ψήφιση στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο και πέρασε ομόφωνα.

Κάτι φαίνεται ότι κινείται όσον αφορά το θέμα του Δικαστικού Μεγάρου Πειραιά. Όπως ανέφερε ο δήμαρχος, το υπουργείο Δικαιοσύνης έστειλε έγγραφο στον δήμο και ζητά τίτλους ιδιοκτησίας του ακινήτου, για να βεβαιωθεί ότι ανήκει στον Δήμο Πειραιά. Ο Γιάννης Μώραλης δεν έκρυψε την έκπληξή του, γιατί, όπως είπε, εδώ και τρεισήμισι χρόνια ο δήμος έχει δηλώσει ότι παραχωρεί το κτίριο για να γίνει Δικαστικό Μέγαρο, έχουν γίνει τόσες συζητήσεις και τώρα… θυμήθηκε το υπουργείο να τσεκάρει αν όντως το ακίνητο είναι δικό του.


Σχολιάστε εδώ