Τον χαβά του ο Ακιντζί…

Τον χαβά του ο Ακιντζί…

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε το Κυπριακό, και όχι μόνο, γιατί τέτοιες ημέρες στήθηκε η εθνική τραγωδία στο νησί το 1974.

Ο τουρκοκύπριος ηγέτης, που φαίνεται ότι έχει προσχωρήσει πλήρως στη λογική Ερντογάν, χαρακτήρισε την τουρκική εισβολή «νόμιμη απάντηση στο στρατιωτικό πραξικόπημα της Ελλάδας στην Κύπρο στις 15 Ιουλίου 1974 και ότι η παρουσία της Τουρκίας στο νησί δεν πρέπει να θεωρείται ως έκφραση επιθετικότητας αλλά ως μέσο πρόληψης της βίας κατά των Τουρκοκυπρίων». Και όλα αυτά σε επιστολή του προς τον ΓΓ του ΟΗΕ με αφορμή τη συζήτηση για την ανανέωση της θητείας της ειρηνευτικής δύναμης (UNFICYP) στο νησί.

Όσο για τις έρευνες για υδρογονάνθρακες, ο κ. Ακι­ντζί έσπευσε να υποστηρίξει την Τουρκία, λέγοντας ότι απλώς υποστηρίζει τις προτάσεις των Τουρκοκυπρίων για να συναποφασίζουν με τους Ελληνοκυπρίους για τη διαχείριση και μελλοντική εκμετάλλευση των πόρων.

Και επέρριψε την ευθύνη για την ένταση στα «μονομερή βήματα» των Ελληνοκυπρίων στον τομέα αυτό, τα οποία αποσκοπούν στον αποκλεισμό των Τουρκοκυπρίων και της Τουρκίας. Ακόμη, ο κ. Ακιντζί ζήτησε ριζική αλλαγή της εντολής για την παρουσία της UNFICYP, ώστε, ύστερα από 54 χρόνια, να μη συμβάλλει στη διατήρηση του status quo, και δήλωσε ότι «θα πρέπει να αμφισβητηθεί κάθε παρουσία που δημιουργεί μια άνετη ζώνη για την ελληνοκυπριακή πλευρά στην Κύπρο…».

[email protected]

Φωτό: philenews.com


Σχολιάστε εδώ