Στον σταυρό οι εγγυητές!

Στον σταυρό οι εγγυητές!

-Οι τράπεζες στρέφονται και εναντίον τους -Υπέγραψαν για δάνειο που πήρε κάποιος δικός τους, συγγενής ή φίλος, και τώρα τους κυνηγάνε οι τράπεζες για να τους πάρουν ό,τι έχουν και δεν έχουν

Κατακλυσμός τηλεφωνημάτων από όλη την Ελλάδα έγινε τη δεύτερη ώρα της εκπομπής «Επί του Πιεστηρίου» την περασμένη Πέμπτη με θέμα τα «κόκκινα» δάνεια. Και όλα ήταν από εγγυητές, που είχαν υπογράψει για να πάρει δάνειο από τράπεζα κάποιος γνωστός τους, φίλος από χρόνια, και τώρα οι τράπεζες τους έχουν στήσει στο… απόσπασμα.

Είναι η εύκολη λύση για τις τράπεζες όχι μόνο όταν ο οφειλέτης – δανειολήπτης είναι στον άσο, όταν έχει κλείσει την επιχείρησή του ή δεν κατέχει κάποιο περιουσιακό στοιχείο για να το βγάλουν σε πλειστηριασμό. Κυνηγούν τον εγγυητή ακόμη και αν έχει υπογράψει για να βγει πιστωτική κάρτα ή για καταναλωτικό δάνειο.

Ήδη σε πάρα πολλές περιπτώσεις οι τράπεζες έχουν προχωρήσει σε κατασχέσεις και γενικά βγάζουν στο σφυρί την όποια περιουσία έχουν οι εγγυητές. Σε όλη τη χώρα έχει δημιουργηθεί ένα τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα, με θύματα ανθρώπους που οι ίδιοι δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ, απλώς εξυπηρέτηση έκαναν σε κάποιον δικό τους άνθρωπο, ο οποίος την εποχή της… ευδαιμονίας δεν είχε την ταμπέλα του κακοπληρωτή.

Η κυβέρνηση, ακόμη και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, θα πρέπει να εγκύψει στο τεράστιο αυτό πρόβλημα, που απειλεί να οδηγήσει σε ακραίες καταστάσεις τους εγγυητές και τις οικογένειές τους, που κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους γιατί έβαλαν την υπογραφή τους για να εγγυηθούν για κάποιον δικό τους. Το θέμα το γνωρίζουν οι αρμόδιοι υπουργοί και πρέπει να δοθεί λύση άμεσα, πριν έχουμε τραγωδίες…


Σχολιάστε εδώ