Δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου: Δεν υπήρξε εντολή εκκένωσης

Δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου: Δεν υπήρξε εντολή εκκένωσης

Δεν υπήρξε εντολή εκκένωσης την ώρα που η φονική πυρκαγιά μαινόταν, επανέλαβε ο δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου, Ευάγγελος Μπουρνούς.

Μιλώντας στον Ant1 ο κ. Μπουρνούς ανέφερε πως αντιλήφθηκε πολύ γρήγορα τον κίνδυνο, ωστόσο, όπως είπε, δεν μπορούσε ο ίδιος να δώσει εντολή για εκκένωση περιοχής.

Συμπλήρωσε πάντως πως ήταν πολύ δύσκολο να αποτραπεί αυτή η τραγωδία, ακόμη και αν δινόταν η εντολή εκκένωσης, καθώς η ταχύτητα με την οποία εξαπλώθηκε η πυρκαγιά ήταν πολύ μεγάλη.

Βίντεο EURONEWS

Ο δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου εξέφρασε την εκτίμηση πως ο αριθμός των σπιτιών που κάηκαν είναι πολύ μεγαλύτερος από ό,τι αρχικά υπολογιζόταν. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα καμένα σπίτια ανέρχονται περίπου σε 1.500-2.000.

Ανέφερε ακόμη πως καταβάλλονται και προσπάθειες για την επιδιόρθωση των ζημιών στο δίκτυο ύδρευσης, αλλά και ο καθαρισμός των δρόμων από τα καμένα αυτοκίνητα.

Τέλος απηύθυνε έκκληση να σταματήσει ο κόσμος να στέλνει τρόφιμα και ρούχα, καθώς έχουν συγκεντρωθεί ήδη πολλά. Ωστόσο, ζήτησε τη βοήθεια εθελοντών και τόνισε πως υπάρχει μεγάλη ανάγκη για αίμα για τους τραυματίες που νοσηλεύονται.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr


Σχολιάστε εδώ