Καλά επιλεγμένοι…

Καλά επιλεγμένοι…

Μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση έγινε την Πέμπτη στο ΥΠΕΞ, στο αμφιθέατρο «Γιάννος Κρανιδιώτης», για τις «νομικές διαστάσεις της Συνθήκης των Πρεσπών». Το πρόγραμμα περιλάμβανε τέσσερις συνεδρίες:

Η πρώτη εξέτασε το ιστορικό και νομικό υπόβαθρο της συμφωνίας, η δεύτερη τις όψεις της συμφωνίας ως προς το όνομα και τη χρήση, η τρίτη θέματα εφαρμογής της συμφωνίας, ιδίως τα ζητήματα της οικονομικής και πολιτιστικής συνεργασίας, και η τέταρτη αφορούσε τη διευθέτηση της διαφοράς μεταξύ των δύο κρατών, αναφερόμενη, πέραν του ονόματος, στα ζητήματα σχετικά με την ιθαγένεια και τη γλώσσα.

Πάντως ήταν καλά επιλεγμένοι οι συμμετέχοντες, καθώς μόνο κ. Άγγελος Συρίγος και λιγότερο ο κ. Ευάνθης Χατζηβασιλείου εξέφρασαν ενστάσεις και διαφωνίες ως προς τη συμφωνία. Όλοι οι άλλοι επιχειρηματολόγησαν υπέρ, με πιο… φανατικούς υποστηρικτές τον πρόεδρο του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΥΠΕΞ (που έστειλε επιστολή, καθώς απουσίαζε), καθηγητή Χρήστο Ροζάκη, τον καθηγητή Χάρη Παμπούκη και την επίσης καθηγήτρια Μαριλένα Κοππά (να θυμίσουμε ότι οι δύο τελευταίοι ήταν πολύ στενοί συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου).

[email protected]


Σχολιάστε εδώ