Αν έχετε ψωρίαση εν μέσω καύσωνα

Αν έχετε ψωρίαση εν μέσω καύσωνα

Ο ήλιος έχει ευνοϊκή επίδραση στην περίπτωση της ψωρίασης, αφού η υπεριώδης ακτινοβολία (UV) και ιδιαίτερα η UVB ακτινοβολία συμβάλλει στην επούλωση του δέρματος και περιορίζει τη φλεγμονή. Παράλληλα, επιβραδύνει την υπερπαραγωγή κυττάρων του δέρματος, στην οποία οφείλεται η απολέπιση.

Οι περιοχές που έχουν προσβληθεί από την ψωρίαση θεραπεύονται από μόνες τους μετά από την έκθεσή τους στο φυσικό ηλιακό φως. Με την κατάλληλη προστασία για αποφυγή των εγκαυμάτων, η καθημερινή, περιορισμένη έκθεση στον ήλιο αρκεί για να εξαφανίσει τις πλάκες.

Ωστόσο, η ξαφνική, παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο μπορεί να έχει επιβλαβείς συνέπειες, η υπερβολική έκθεση στον ήλιο μπορεί να επιδεινώσει τα συμπτώματα της ψωρίασης.

Τα άτομα με ψωρίαση μπορούν να απολαμβάνουν τις χαρές του καλοκαιριού, όπως το κολύμπι. Απλά δεν πρέπει να ξεχνάτε τους κινδύνους που συνδέονται με την ασθένεια και να λαμβάνετε ορισμένες προφυλάξεις. Εφαρμόζετε ενυδατικό προϊόν από πριν, περιορίστε το χρόνο παραμονής σας στο νερό και πλένετε το σώμα σας αμέσως μετά για να απομακρύνετε το χλώριο, τις χημικές ουσίες ή το αλάτι που μπορούν να ερεθίσουν το ευαίσθητο δέρμα.


Σχολιάστε εδώ