Το ΝΑΤΟ πρέπει να απαιτήσει την απελευθέρωση των 2 στρατιωτικών μας

Το ΝΑΤΟ πρέπει να απαιτήσει την απελευθέρωση των 2 στρατιωτικών μας

Mετά το νέο «όχι» που εισέπραξε ο Τσίπρας από τον Ερντογάν

Πριν γίνει επικίνδυνη θρυαλλίδα για την περιοχή μας

Χαρά στο νέο: Την απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών μας ζήτησε ο πρωθυπουργός από τον Σουλτάνο στη δίωρη τετ-α-τετ συνάντηση που είχαν την περασμένη Πέμπτη στις Βρυξέλλες. Και για άλλη μια φορά εισέπραξε ένα μεγάλο «όχι». Τα δικά του δικά του και τα δικά μας δικά του θέλει, Αλέξη, ο Ερντογάν.

Είναι μεγάλο πολιτικό και εθνικό λάθος που από την πρώτη στιγμή της απαγωγής – αρπαγής των δύο στρατιωτικών μας –οι οποίοι τέσσερις μήνες που βρίσκονται στη φυλακή δεν έσκυψαν το κεφάλι– κατατάξαμε το θέμα στα ελληνοτουρκικά προβλήματα, είναι ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ θέμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από τη στιγμή που οι Ένοπλες Δυνάμεις μας φυλάνε σύνορά της.

Στις Βρυξέλλες θα έπρεπε να βάλει ο Αλέξης Τσίπρας το θέμα και να απαιτήσει την εδώ και τώρα απελευθέρωσή τους. Όταν, μάλιστα, ο τούρκος Πρόεδρος το χρησιμοποιεί εκβιαστικά, εκτοξεύοντας ακόμη και απειλές, για να πάρει ως αντάλλαγμα τους οκτώ δικούς του αξιωματικούς που διέφυγαν στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα. Και απαιτεί να τους παραδώσει η Ελλάδα στο εκτελεστικό απόσπασμα και να στηθεί ακαριαία στον τοίχο από όλη την υφήλιο με την κατηγορία ότι παρέδωσε τους οκτώ στον τύραννο, ο οποίος δεν ανέχεται άλλη φωνή. Απόδειξη, οι δεκάδες χιλιάδες τούρκοι πολιτικοί του αντίπαλοι που βρίσκονται στα τουρκικά μπουντρούμια…

Το θέμα, κύριε πρωθυπουργέ, δεν είναι αποκλειστικά δικό μας, από τη στιγμή που οι Ένοπλές Δυνάμεις μας φρουρούν σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Από την πρώτη στιγμή έπρεπε να είχατε βάλει το θέμα στο τραπέζι της Συμμαχίας, με δεδομένο το ότι η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ. Και από κει και πέρα να απαιτούσαν την άμεση αποφυλάκιση των δύο στρατιωτικών μας. Δικό τους είναι το πρόβλημα, που μπορεί να οδηγήσει σε απρόβλεπτες και επικίνδυνες καταστάσεις.

Το ΝΑΤΟ οφείλει να παρέμβει άμεσα και να απαιτήσει την απελευθέρωση των δύο παλικαριών μας.

Αρκετά κράτησε το μαρτύριό τους γιατί φύλαγαν Θερμοπύλες…


Σχολιάστε εδώ