Το σκάνδαλο της Novartis στη μάχη των εκλογών

Το σκάνδαλο της Novartis στη μάχη των εκλογών

– Τι σχεδιάζει ο Τσίπρας, τι ανησυχεί τον Μητσοτάκη

Βαριά σκιά ρίχνει πάνω από τη Νέα Δημοκρατία το σκάνδαλο με τη Novartis, ενώ τα κατά καιρούς σενάρια και οι φήμες περί εμπλοκής κορυφαίων στελεχών προκαλούν… τρόμο στα ενδότερα της παράταξης

Κορυφαία στελέχη δεν κρύβουν την ανησυχία τους για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει μια αποκάλυψη αυτού του είδους, βασισμένη σε στοιχεία και αποδείξεις, στην πορεία προς τις εκλογές. «Θα είναι σαν να πέσει βόμβα στα θεμέλια της παράταξης», λένε χαρακτηριστικά και προσθέτουν ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα έρθουν τα πάνω κάτω και κανείς δεν θα μπορεί να προεξοφλήσει το αποτέλεσμα των επόμενων εκλογών.

Δεν είναι, μάλιστα, λίγοι εκείνοι που δεν αποκλείουν να υπάρχει κεντρικός σχεδιασμός (από την κυβέρνηση) ώστε οι όποιες εξελίξεις (δικαστικές ή άλλες) να σημειωθούν λίγο πριν από τις εκλογές. Με συνέπεια η Νέα Δημοκρατία να βρεθεί «όμηρος» της σκανδαλολογίας και ο Κυρ. Μητσοτάκης, αντί να εξηγεί τι θα κάνει αν αναλάβει πρωθυπουργός, να είναι υποχρεωμένος να απολογείται για τα «έργα και τις ημέρες» κορυφαίων στελεχών της Νέας Δημοκρατίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι φήμες που έχουν διακινηθεί μέχρι τώρα εμπλέκουν τρία στελέχη, όχι με άμεσο τρόπο αλλά μέσω στενών συνεργατών τους. Αναφέρεται, π.χ., η περίπτωση στενού πολιτικού φίλου ενός εκ των τριών στελεχών που έχει στην κατοχή του offshore εταιρεία και μεγάλα χρηματικά ποσά. Αλλά και μια δεύτερη περίπτωση γυναίκας που διετέλεσε ιδιαιτέρα γραμματέας πρώην υπουργού, στην κατοχή της οποίας βρέθηκε λογαριασμός στην Ελβετία με μεγάλο χρηματικό ποσό που δεν έχει δηλωθεί και δεν δικαιολογείται από τα εισοδήματά της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι ε­μπλεκόμενοι, τα ονόματα των οποίων έχουν γίνει ανεπίσημα γνωστά, υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει τίποτα με­μπτό σε βάρος τους και πως όλες αυτές οι φήμες εκπορεύονται από την κυβέρνηση και διάφορα κέντρα που παίζουν το παιχνίδι της. Ανάλογες διαβεβαιώσεις έχουν δώσει και στον Κυρ. Μητσοτάκη, που δικαιολογημένα κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα. Και ζει με την αγωνία για το τι μπορεί να προκύψει ανά πάσα στιγμή και να τινάξει στον αέρα τα σχέδιά του για την εξουσία και την πρωθυπουργία.


Σχολιάστε εδώ