Στις Σέρρες η Φώφη Γεννηματά έδωσε το στίγμα των κινήσεών της για την επόμενη μέρα της χώρας

Στις Σέρρες η Φώφη Γεννηματά έδωσε το στίγμα των κινήσεών της για την επόμενη μέρα της χώρας

Στις Σέρρες βρέθηκε την Τρίτη η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά για μία σειρά συναντήσεων και επαφών με τοπικούς φορείς. Στην ομιλία της η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής έδωσε το στίγμα των κινήσεών της για την επόμενη μέρα της χώρας.

Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Τα κέρδη της κοινής προσπάθειας για την Ανάπτυξη πρέπει να αφορούν ΟΛΟΥΣ. Όχι μόνο τους λίγους και ισχυρούς. Και πρώτα από όλα τους μη προνομιούχους Έλληνες, τους αδύνατους που θέλουν στήριξη. Αυτούς που πάντα αποτελούν το κέντρο του ενδιαφέροντος και της πολιτικής μας. Γιατί για το Κίνημα Αλλαγής η πρόοδος της χώρας, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την πρόοδο και την ενότητα της Κοινωνίας μας και των ανθρώπων».

Η ομιλία της κα Φώφης Γεννηματα:

«Φίλες και Φίλοι,

Ρωτούν μερικοί! Καλά αυτά που μας λέτε. Όμως το ζήτημα είναι το με ποιον θα πάτε, με ποιον θα βρεθείτε στην Κυβέρνηση μετά τις εκλογές.
Αντιστρέφουμε το ερώτημα.
Το «Σχέδιο Ελλάδα» αποτελεί για μας τη βάση μιας προγραμματικής συμφωνίας με προοδευτικό πρόσημο. Ζητάμε τη δύναμη για να επιβάλλουμε τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση πάνω σε αυτή την πρόταση. Ας μας πουν λοιπόν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ , σε ποιο σημείο διαφωνούν με την πρόταση μας».


 Τα κέρδη αφορούν ΟΛΟΥΣ. Όχι μόνο τους λίγους και ισχυρούς


Σε όλες τις άλλες χώρες που αντιμετώπισαν οικονομικά προβλήματα και μνημόνια, υπήρξε σχέδιο και συνεννόηση για να υλοποιηθεί. Ήρθε η ώρα να το πράξουμε και εμείς.

Η ενότητα είναι το κλειδί για να βγούμε από την κρίση. Αυτή τη σημαία σηκώνει το Κίνημα Αλλαγής. Όλοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Όλοι όσοι διαχειρίστηκαν την κρίση και τα μνημόνια. Κανένας δεν πρέπει να μείνει απ έξω να πετροβολά τη νέα εθνική προσπάθεια. Μιλάω πάντα για την ευρύτερη δυνατή συνεργασία, πρώτο και δεύτερο κόμμα δεν μπορούν να εξαιρεθούν, όποια και αν είναι αυτά.

Δεν έχει σημασία όμως μόνο η σειρά των κομμάτων αλλά και η δύναμη και τα ποσοστά τους. Εμείς προτείνουμε :Εθνικό σχέδιο, συνεννόηση και μια τετραετία πολιτικής σταθερότητας. Ας μας πουν που συμφωνούν και που διαφωνούν. Είναι διατεθειμένος ο κ. Μητσοτάκης να συμβάλει σε ένα πρόγραμμα προοδευτικής κατεύθυνσης κόντρα στις παραδοσιακές συντηρητικές αντιλήψεις και αρχές της ΝΔ ;

Μπορεί ο κ. Τσίπρας μετά από αυτή τη μνημονιακή – συντηρητική- αντιλαϊκή πολιτική που άσκησε τα τρία τελευταία χρόνια, να κάνει στροφή σε προοδευτική κατεύθυνση και κυρίως να συνεχίσει να παίρνει μέρος των ευθυνών που του αναλογούν για την πορεία της χώρας ή θα επιλέξει ξανά τον ανεύθυνο δρόμο του λαϊκισμού και της δημαγωγίας;

Οι αυτοδύναμες Κυβερνήσεις που στηρίζονται στο μπόνους του εκλογικού Νόμου, είναι αδύναμες στην πράξη, δεν αποτελούν λύση για την χώρα.

Αλλά ούτε η δημιουργία Κυβερνητικών συμπράξεων χωρίς αρχές που στηρίζονται στην νομή της εξουσίας και στις Υπουργικές καρέκλες. Αυτά δεν μας αφορούν. Η τερατογένεση της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ δεν θα επαναληφθεί.

Έχουμε θέσει το κίνημα σε εκλογική ετοιμότητα.
Είμαστε ήδη έτοιμοι για τη μάχη των εκλογών, όποτε κι αν γίνουν αυτές.
Στόχος μας: η Νίκη στις εκλογές.

Ζητούμε:

Ισχυρή εντολή στις επόμενες εκλογές.

Ριζική αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών.
Να αναδειχθεί το Κίνημα Αλλαγής πρωταγωνιστής των εξελίξεων.

Για να δώσουμε τέλος στο διχασμό.
Για να δώσουμε τέλος στις συντηρητικές πολιτικές.

Για να δώσουμε Προοδευτικές λύσεις στα προβλήματα που ζούμε σήμερα.
Το Κίνημα Αλλαγής θα είναι η έκπληξη των επόμενων εκλογών.

Όσο μας χτυπούν τόσο δυναμώνουμε. Οι επόμενες εκλογές θα είναι ντέρμπυ για τρεις και θα πάρουμε εντολή. Δεν θα γίνουμε συμπλήρωμα των άλλων, δεν είναι όνειρό μας ο ρόλος του πολιτικού μπαλαντέρ. Έχουμε χαράξει μια αυτόνομη πορεία γιατί αυτό εξυπηρετεί τη χώρα. Και είμαστε αποφασισμένοι να τηρήσουμε την πορεία αυτή σταθερά και αμετάκλητα».

Και κατέληξε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής «Προχωράμε μπροστά. Τώρα είναι η ώρα. Ενωμένοι οι Έλληνες μπορούμε.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ».


Σχολιάστε εδώ