Συνωστισμός κομμάτων  δεξιά της Δεξιάς!

Συνωστισμός κομμάτων δεξιά της Δεξιάς!

– Με γραμμή να κόψουν ψήφους από τη ΝΔ για να μην κερδίσει τις εκλογές

Σαν τα μανιτάρια ξεφυτρώνουν το ένα μετά το άλλο τα νέα κόμματα που ιδεολογικοπολιτικά τοποθετούνται στον χώρο της ευρύτερης Δεξιάς. Γεγονός πρωτόγνωρο για τη χώρα στη Μεταπολίτευση αλλά και πριν από αυτή.

Η πληθώρα νέων πολιτικών σχημάτων προκαλεί απορίες και ερωτήματα για το κατά πόσο οι πρωτοβουλίες αυτές είναι αυθόρμητες (πηγάζουν από προσωπικές φιλοδοξίες) ή υποκινούμενες και καθοδηγούμενες από πολιτικά, οικονομικά ή άλλα κέντρα. Δεδομένου ότι βασική προϋπόθεση για να συγκροτηθεί ένα νέο κόμμα και να είναι σε θέση να κατέβει στις εκλογές είναι να υπάρχουν σημαντικοί οικονομικοί πόροι.

Χωρίς τα χρήματα, καμία πρωτοβουλία δεν μπορεί να περπατήσει, πόσω μάλλον να έχει οποιαδήποτε προοπτική. Το βέβαιο είναι, όμως, ότι αν όλα αυτά τα κόμματα κατέβουν στις εκλογές, θα στερήσουν ψήφους πρωτίστως από τη Νέα Δημοκρατία.

Στις αρχές της εβδομάδας, ο Δ. Καμμένος (προσφάτως ανεξαρτητοποιηθείς από τους Ανεξάρτητους Έλληνες) και ο Τ. Μπαλτάκος ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να προχωρήσουν στην ίδρυση νέου κόμματος, με στόχο να συγκροτήσουν ένα πατριωτικό μέτωπο.

Σκοπός τους, όπως εξήγησαν, είναι να απευθυνθούν στους έλληνες πατριώτες, εντός και εκτός Ελλάδας, σε αυτούς που δεν αποδέχονται τον εκφυλισμό της Παιδείας και των πατροπαράδοτων αξιών, σε όσους επιθυμούν την αποκατάσταση του νόμου και της ασφάλειας στη χώρα, σε όσους αποστρέφονται τις επιθέσεις κατά της Εκκλησίας και σε όσους δακρύζουν όταν ακούν τον Εθνικό Ύμνο και το «Μακεδονία ξακουστή». Πρόεδρος του κόμματος ανέλαβε ο Δ. Καμμένος και γενικός γραμματέας ο Τ. Μπαλτάκος. Αντιδράσεις, αρνητικές εννοείται, καταγράφηκαν από δύο πλευρές: Από τους ΑΝΕΛ, που έκαναν λόγο για «δούρειους ίππους του Κυρ. Μητσοτάκη» και άφησαν υπαινιγμούς ότι πίσω από το κόμμα κρύβεται συγκεκριμένος οικονομικός παράγοντας, ο οποίος βρίσκεται σε «ανοιχτό πόλεμο» με τον Π. Καμμένο. Και από τον Ευ. Αντώναρο, ο οποίος μίλησε για «ασόβαρη» κίνηση και, ως γνωστόν, μετέχει στις διεργασίες για τη δημιουργία κε­ντροδεξιού κόμματος.

Υπενθυμίζεται ότι εντός του 2018 είχαμε το ΝΕΟ, τον πολιτικό σχηματισμό που ίδρυσε η ανεξάρτητη (διαγραμμένη από τη ΝΔ) βουλευτής Κατ. Παπακώστα. Την πρόθεσή τους να κατέβουν στις επόμενες εκλογές έχουν ανακοινώσει οι Γ. Καρατζαφέρης και Φ. Κρανιδιώτης, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται, ως επί το πλείστον στη Βόρεια Ελλάδα, κινήσεις για την ίδρυση κόμματος με αμιγώς πατριωτικά χαρακτηριστικά. Στις διεργασίες μετέχουν ενεργά απόστρατοι των Ενόπλων Δυνάμεων, της Αστυνομίας, του Λιμενικού κ.λπ.


Σχολιάστε εδώ