Κάλυμνος: Η αδρεναλίνη στα ύψη!

Κάλυμνος: Η αδρεναλίνη στα ύψη!

Αναρρίχηση σε πανύψηλα επιβλητικά βράχια· καταδύσεις σε έναν βυθό που αποκοιμούνται πανάρχαια ναυάγια· μαγευτικά σπήλαια· υπέροχες παραλίες· γραφικοί νησιώτικοι οικισμοί… Αυτή είναι η Κάλυμνος: ένας συναρπαστικός προορισμός που προσφέρει περισσότερα από όσα φαντάζεστε!

Καλωσορίσατε στην Κάλυμνο, το νησί των σφουγγαράδων! Το τέταρτο σε μέγεθος νησί των Δωδεκανήσων είναι παγκοσμίως γνωστό ως διεθνές κέντρο επεξεργασίας και εμπορίας σφουγγαριών με παράδοση εκατοντάδων χρόνων. Μετά τον B’ Παγκόσμιο Πόλεμο, η Κάλυμνος παρέμεινε η μοναδική ελληνική σπογγαλιευτική δύναμη, με εξαγωγές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Εξαιτίας της ιδιαίτερης γεωμορφολογίας της θεωρείται και ένας διεθνώς αναγνωρισμένος προορισμός εναλλακτικών διακοπών, ένας πραγματικός παράδεισος για τους λάτρεις της αναρρίχησης, της κατάδυσης, της ορεινής πεζοπορίας και της σπηλαιολογίας!

Πάμε για μπάνιο!

Λέγεται ότι η Κάλυμνος οφείλει το όνομά της στο «κάλλος των υδάτων που βρέχουν τις ακρογιαλιές της». Δεν είναι λοιπόν περίεργο το ότι στο νησί συναντά κανείς αμέτρητες ονειρεμένες παραλίες, ιδανικές για αξέχαστες βουτιές! Από τις πιο δημοφιλείς είναι η αμμώδης παραλία του Μασουρίου, 9 χλμ. δυτικά της Πόθιας. Τα Θέρμα είναι η πιο κοντινή (οργανωμένη) παραλία στην Πόθια, σε απόσταση 2 χλμ. ενώ τα Βλυχάδια (5 χλμ. από την Πόθια) αποτελούνται ουσιαστικά από δύο παραλίες, μία αμμώδη και μία με βότσαλο. Τα Λινάρια θεωρούνται οικογενειακή παραλία, ενώ οι νέοι προτιμούν το κοσμοπολίτικο Καντούνι. Ο Πλατύς Γιαλός φημίζεται για τη μαύρη αμμουδιά του και είναι ιδανικός για ψάρεμα, ενώ ο Εμπορειός είναι ιδανικός για wind και kite surfing. Αν θέλετε να απομονωθείτε επιλέξτε τον κόλπο των Αργινώντων ή τις παραλίες Αλμυρές, Δρασώντα, Πεζώντα, Παλιονήσου, Σικάτη και Πετρώντα που είναι προσβάσιμες μόνο με καΐκι.

ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΤΕ

Η Κάλυμνος συνδέεται αεροπορικά με το αεροδρόμιο της Αθήνας και ακτοπλοϊκά με το λιμάνι του Πειραιά και της Ρόδου, αλλά και με τα υπόλοιπα νησιά της Δωδεκανήσου, με πυκνά εσωτερικά δρομολόγια. Ακτοπλοϊκή σύνδεση υπάρχει επίσης με τις Κυκλάδες και τη Σάμο, ενώ κατά την θερινή περίοδο και με τη Χίο, τη Μυτιλήνη και τη Θεσσαλονίκη.

Δικτυακός τόπος: www.kalymnos.gr

Πηγη: visitgreece.gr


Σχολιάστε εδώ