Φώφη: Όσο ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ  μας πολεμούν τόσο θα μεγαλώνουμε

Φώφη: Όσο ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ μας πολεμούν τόσο θα μεγαλώνουμε

Απέναντι στους ψεύτες και τους απατεώνες υπάρχει το Κίνημα Αλλαγής

Ενότητα, διεύρυνση και ανανέωση το τρίπτυχο της νίκης -Άρχισε η συγκρότηση των ψηφοδελτίων για τις δημοτικές εκλογές

Προγραμματικός λόγος με σαφές προοδευτικό πρόσημο και πλήρης οργανωτική ανασυγκρότηση του χώρου της Κεντροαριστεράς, με πρωταγωνιστικό ρόλο στους περίπου 212.000 πολίτες που προσήλθαν στις κάλπες για ανάδειξη επικεφαλής του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς και είναι συνιδρυτές του εγχειρήματος, είναι οι άμεσες προτεραιότητες της Φώφης Γεννηματά και του ΚΙΝΑΛ.

Μάλιστα μετά και το διαζύγιο με το Ποτάμι υπήρξε μικρή δημοσκοπική ανάσα, ύστερα από καιρό, λόγω και της στάσης που τηρήθηκε στο Σκοπιανό αλλά και γιατί κάποιοι δυσαρεστημένοι από την κυβερνητική πολιτική, που υπήρξαν στο παρελθόν και ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, τείνουν να επαναπροσεγγίσουν τον χώρο της Κεντροαριστεράς.

Παράλληλα, η κ. Γεννηματά και το επιτελείο της δίνουν το πρώτο εκλογικό στίγμα εν όψει των επικείμενων εκλογικών αναμετρήσεων (εθνικές εκλογές -όποτε γίνουν-, ευρωεκλογές, εκλογές για Αυτοδιοίκηση) καθώς ήδη γίνονται τα πρώτα βήματα για τη συγκρότηση των αυτοδιοικητικών ψηφοδελτίων. Όπως υποστηρίζουν, το ΠΑΣΟΚ, ακόμα και με τα τωρινά, χαμηλά, εκλογικά ποσοστά του, διαθέτει συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι πρωτίστως του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και της ΝΔ -σε επιρροή και εκλεγμένους- στην τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση.

Μάλιστα η κ. Γεννηματά επισήμανε στην πρόσφατη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΚΙΝΑΛ: «Θέλουμε ψηφοδέλτια νίκης, με πολλά, νέα αλλά και έμπειρα καταξιωμένα στελέχη. Ψηφοδέλτια που υλοποιούν το τρίπτυχο ενότητα-διεύρυνση-ανανέωση, με τους καλύτερους, που στρατεύονται για τον κοινό αγώνα. Πρέπει να είμαστε γρήγορα έτοιμοι γιατί εισερχόμαστε στην τελική ευθεία για τις εκλογές».
Ωστόσο η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ αλλά και η Χαριλάου Τρικούπη δίνουν πλέον έμφαση και βαρύ­τητα σε μια συνδιάσκεψη προγραμματικού χαρακτήρα, μια αμιγώς, δηλαδή, πολιτική διαδικασία, όπου όχι μόνο θα υπάρξει ομογενοποίηση των απόψεων, αλλά θα συγκροτηθεί ένα σαφές πρόγραμμα με θέσεις και πολιτικές επιλογές, το οποίο θα αποτελέσει τον οδικό χάρτη της Κεντροαριστεράς για την κρίσιμη μάχη των εθνικών εκλογών.

Παράλληλα οι θέσεις και το πρόγραμμα θα έχουν προοδευτικό πρόσημο και κατεύθυνση και θα καθορίζουν τα σημεία σύγκλισης όσον αφορά ενδεχόμενες συμπράξεις – συνεργασίες (μετεκλογικά). Με κάθε τρόπο θα γίνει απολύτως ξεκάθαρο πως ναι μεν υπάρχει και θα υπάρξει κριτική και μετωπική σύγκρουση με την κυβερνητική πολιτική και επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά σε καμιά περίπτωση το Κίνημα Αλλαγής δεν πρόκειται να γίνει δεκανίκι της Δεξιάς και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η κ. Γεννηματά μάλιστα τόνισε ότι «η Εθνική μας Συνδιάσκεψη θα κληθεί να διατυπώσει πριν το τέλος του έτους τους βασικούς άξονες του πολιτικού προγραμμα­τισμού μας. Με την κοινωνία παρούσα».
Προτάσσοντας το θέμα της αναγκαιότητας πολιτικής αλλαγής και αλλαγής πολιτικής, η κ. Γεννηματά επεσήμανε πως «οι επόμενες εκλογές θα είναι ανάμεσα στις δυνάμεις της πόλωσης και τις δυνάμεις της συνεννόησης. Απέναντι στους ψεύτες και απα­τεώνες υπάρχει το Κίνημα Αλλαγής!».

Δίνοντας μάλιστα και ένα πρώτο στίγμα για την επίσης κρίσιμη αναμέτρηση των ευρωεκλογών επεσήμανε πως «θα υπάρξουν πρωτοβουλίες σε Ελλάδα και Ευρώπη. «Οι σοσιαλιστές χρειάζονται πρώτα και πάνω από όλα ένα νέο όραμα και τολμηρές προοδευτικές προτάσεις που να αγγίζουν τους ευρωπαίους πολίτες. Μακριά από τη δεξιά και τη συντήρηση, μακριά από τον λαϊκισμό και τις πολιτικές λιτότητας, που έχουν απογοητεύσει και κουράσει τους ευρωπαίους πολίτες», τόνισε η Φώφη Γεννηματά.

Πάντως, στέλνοντας μήνυμα ενότητας συνολικά στον χώρο της Κεντροαριστεράς, μετά και την αποχώρηση του Ποταμιού, η επικεφαλής του Κινήματος επεσήμανε πως το ΚΙΝΑΛ «αποτελεί το μεγάλο κεκτημένο για την ανασυγκρότηση του προοδευτικού, δημοκρατικού και σοσιαλιστικού χώρου της Ελλάδας. Δεν απειλείται γιατί έχει εγγυητές τους εκατοντάδες χιλιάδες συνιδρυτές. Προχωράμε μπροστά, ενωμένοι, με τη δύναμη των προοδευτικών πολιτών. Όσο ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ μας πολεμούν για να μας μικρύνουν, τόσο θα μεγαλώνουμε».


Σχολιάστε εδώ