Η Εποχή του Κυνηγιού

Η Εποχή του Κυνηγιού


Συγγραφέας:
Έρση Λάβαρη


Ακούγονται διάφορες φήμες για το δάσος που εκτείνεται πέρα από το βορειοδυτικά προάστια της μεγάλης πόλης του Κιάπονσκανς. Τα πελώρια δέντρα του, οι απύθμενες λίμνες του και οι απόκρημνες πλαγιές του φιλοξενούν ανεξερεύνητα μυστικά που ακόμη και η επιστημονική κοινότητα της πόλης διστάζει να προσεγγίσει. Όλα, όμως, αλλάζουν μετά την ίδρυση της Σχολής Πειραματικών Σπουδών του Κιάπονσκανς, που οικοδομείται και λειτουργεί στο εσωτερικό του δάσους.

Φιλοπερίεργοι νέοι, θαυμαστές του αγνώστου και της αδρεναλίνης, ηλικίας από δεκαεννέα έως είκοσι δύο ετών, αποφασίζουν να φοιτήσουν στη σχολή με την ελπίδα να ανακαλύψουν κάποια από τα μυστικά της περιοχής. Ανάμεσά τους οι από χρόνια φίλοι Ντάντε Ρίεσσεν και Λίλιμπεθ Έβερς. Κανένας όμως δεν έχει προβλέψει πως ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος και πιο άμεσος από τις αρχικές εκτιμήσεις της τοπικής κυβέρνησης, προχωρώντας έτσι στην πλήρη έκθεση των φοιτητών σε απειλές που θα μπορούσαν να τους οδηγήσουν ακόμη και στο θάνατο.

♦ Το βιβλίο είναι υποψήφιο στις κατηγορίες του Καλύτερου Μυθιστορήματος και του Πρωτοεμφανιζόμενου Συγγραφέα των Κρατικών Βραβείων Λογοτεχνίας, για τους τίτλους που κυκλοφόρησαν το 2016.

Απόσπασμα βιβλίου

«Τι είναι αυτό;» ρώτησε ο Ντάντε πριν προλάβει να σταματήσει τον εαυτό του, ανασηκώνοντας αβέβαιος και τα δυο του φρύδια όταν είδε τον αρχηγό του να τους πλησιάζει. Έναν άντρα νεαρό, με ύφος υπερόπτη που έμοιαζε να πηγάζει από μέσα του, και περιβολή από ανοιχτόχρωμα ρούχα και All Star που τον έκαναν να φαίνεται ακόμη πιο μικρός απ’ όσο έδειχνε το παράδοξα σκληρό του πρόσωπο.
Στάθηκε μπροστά τους και χαιρέτησε τον Κάιν μ’ ένα ανεπαίσθητο νεύμα. Έμοιαζε, ωστόσο, πολύ περισσότερο χαρούμενος που τον συναντούσε απ’ όσο άφηνε να φανεί. Έπειτα εξόρισε κάθε έκφραση από το πρόσωπό του, στράφηκε αργά προς τον Ντάντε, λες και είχε μπροστά του όλον τον χρόνο του κόσμου, και τον κοίταξε εξεταστικά. Ενώ φαινόταν να κατάγεται από κάποια χώρα της Ασίας, το ύψος του ξεπερνούσε το δικό του. Έπρεπε να σηκώσει λιγάκι τα μάτια του για να τον αντικρίσει. Δεν θυμόταν να έχει δει ξανά τόσο ψηλό Ασιάτη. Είχε όμορφο πρόσωπο με αριστοκρατικές γωνίες, μάγουλα ελαφρώς στραμμένα προς τα μέσα, μύτη ίσια μα ανεπαίσθητα κυρτή, σαρκώδη χείλη και μάτια καταπράσινα με τη χαρακτηριστική νυσταγμένη, ασιατική σχιστή καμπύλη.
«Αυτό είναι ο Όσσιαν Σχεν. Επίσης ο αρχηγός σου» απάντησε ο Όσσιαν αργά και με βαθιά βραχνή φωνή, κάνοντας τα μάγουλά του να κάψουν. «Εσύ είσαι ο Ντάντε Ρίεσσεν;»
«Μάλιστα» μουρμούρισε εκείνος, αποφεύγοντας φανερά το λαμπερό πράσινο βλέμμα του αρχηγού του.
«Όταν απευθύνεσαι σ’ εμένα θα μιλάς δυνατά και θα με κοιτάζεις στα μάτια» τον διέταξε με τον τόνο του να σκληραίνει, πιάνοντας το πιγούνι του και αναγκάζοντάς τον να τον κοιτάξει ευθέως. «Περιμένω μια πιο ικανοποιητική απάντηση».
«Ναι, είμαι ο Ντάντε Ρίεσσεν» είπε ξανά, πιο δυνατά και πιο καθαρά, και τράβηξε το πιγούνι του από τα μακριά δάχτυλα του Όσσιαν ενοχλημένος. Η κίνησή του έφερε στα χείλη του αρχηγού του ένα εύθυμο μειδίαμα.
Έβαλε τα χέρια στις τσέπες του και περίμενε χωρίς να μιλάει. Ο Όσσιαν τον περιεργάστηκε με τη ματιά του να τον καίει, κι έπλεξε αργά τα μπράτσα του μπροστά στο στήθος. Από την στιγμή που τον αντίκρισε, δεν τράβηξε στιγμή τα μάτια του από πάνω του.

 

Κριτική βιβλίου

Γράφει η Αργυρώ Χαρίτου

«Η εποχή του κυνηγιού» είναι ένα βιβλίο που δίνει ελπίδα ότι όλα μπορούν να αλλάξουν. Ότι η αγάπη έρχεται όταν δεν το περιμένεις. Αναλύει τις σχέσεις των ατόμων, ετερόφυλων και μη, με σεβασμό. Καθρεφτίζει την ανιδιοτελή αγάπη σε οποιαδήποτε μορφή της. Είναι ένα βιβλίο με πολύ κυνήγι, φαντασία και έρωτα…
Περισσότερα ΕΔΩ


Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η Έρση Λάβαρη γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου και πραγματοποιεί σπουδές στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής.
Από νεαρή ηλικία ξεκίνησε να καταπιάνεται με τη συγγραφή, ενώ ολοκλήρωσε το πρώτο της κωμικού περιεχομένου διήγημα στην ηλικία των έντεκα. Σήμερα ασχολείται με τη συγγραφή αστυνομικών κυρίως διηγημάτων, ενώ η νουβέλα της με τίτλο «Εξαφανισμένη» διακρίθηκε στο διαγωνισμό διηγήματος «Πέννες Μυστηρίου» από τους κριτές της Anima Εκδοτικής.
Μερικές από τις δουλειές της βρίσκονται διαθέσιμες στο Wattpad (ιστοσελίδα που προτρέπει νέους συγγραφείς να αναρτούν τα έργα τους, ενθαρρύνοντας την εποικοδομητική κριτική) υπό το ψευδώνυμο BlomkvistM97.

wattpad: https://www.wattpad.com/user/BlomkvistM97
facebook: https://www.facebook.com/ersi.lavari/


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΗΓΗ

Κατηγορίες: Δράσης, Λογοτεχνία Φαντασίας, Μυθιστόρημα
ISBN: 978-618-5231-21-7


Σχολιάστε εδώ