Έκαναν τρισάγιο για τους ήρωες του ’40  χωρίς να ενημερώσουν τους συγγενείς τους!

Έκαναν τρισάγιο για τους ήρωες του ’40 χωρίς να ενημερώσουν τους συγγενείς τους!

Θλίψη και οργή κατά της ηγεσίας του υπουργείου Εξωτερικών εκφράζουν οι συγγενείς των πεσόντων μαχητών στο Έπος του 1940-41 στη Βόρεια Ήπειρο. Ο λόγος; Το γεγονός ότι η ελληνική πρεσβεία στα Τίρανα τέλεσε τρισάγιο για τους πεσόντες στο Στρατιωτικό Κοιμητήριο των Βουλιαρατών χωρίς να μπει στον κόπο να τους ενημερώσει. Στην τελετή, την πρώτη μετά τη συμφωνία με την Αλβανία, οι συγγενείς όχι μόνον δεν προσκλήθηκαν, όπως άλλοι, αλλά ο υπουργός Εξωτερικών δεν ανταποκρίθηκε στο γραπτό αίτημα που του υπέβαλε η Ένωση Τέκνων, Συγγενών και Φίλων Πεσόντων να παραστούν έστω μέλη του ΔΣ-παιδιά των πεσόντων.

«Η Ένωση θα συνεχίσει τον αγώνα μέχρι την πλήρη αποκατάσταση της μεγάλης αυτής εθνικής και ανθρωπιστικής εκκρεμότητας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση. Και προσθέτει: «Ως προς εκείνους που θέλουν να αγνοούν τους συγγενείς των πεσόντων, ελπίζουμε ότι πολύ σύντομα θα αντιληφθούν την εκτροπή τους από την ηθική τάξη και το ατόπημα του αποκλεισμού από θρησκευτικές τελετές.

Θα κατανοήσουν ότι αυτή η ιερή υπόθεση δεν προσφέρεται για προσωπική προβολή και καιροσκοπισμό, ιδίως από ορισμένους που τελευταία πληροφορήθηκαν ότι υπήρχε αυτή η εκκρεμότητα και τώρα κομπάζουν για τα επιτεύγματά τους».


Σχολιάστε εδώ