Απαράδεκτη κωλυσιεργία των δήμων για τους Δασικούς Χάρτες

Απαράδεκτη κωλυσιεργία των δήμων για τους Δασικούς Χάρτες

Αύριο, Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018, ολοκληρώνεται η θεσμοθετημένη διαδικασία, κατά την οποία 76 δήμοι της χώρας είχαν την (τελευταία) ευκαιρία για να οριοθετήσουν τα περιγράμματα των οικισμών και των οικιστικών πυκνώσεων για τους Δασικούς Χάρτες.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος, μετά την τελευταία παράταση που είχε δώσει, παρείχε ουσιαστική βοήθεια στους δήμους που είχαν την παραπάνω εκκρεμότητα.

Διοργάνωσε ενημερωτική ημερίδα στις 7 Ιουνίου 2018, καλώντας όλους τους δημάρχους, για την τεχνική καθοδήγηση των υπηρεσιών των δήμων στο πώς θα γίνει η οριοθέτηση, όπου και δόθηκαν απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα.

Παράλληλα, έθεσε στη διάθεση των δήμων το Κτηματολόγιο και τη Γενική Διεύθυνση Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος του υπουργείου, προς βοήθεια και εξυπηρέτηση των υπηρεσιών δόμησης και των τεχνικών υπηρεσιών τους στην εκτέλεση του έργου, ενώ απέστειλε υποστηρικτικό υλικό στους ενδιαφερόμενους δήμους για την υποβοήθηση της διαδικασίας.

Η συμμετοχή των δήμων στην ενημερωτική ημερίδα ήταν πολύ χαμηλή, κάτι που αντανακλάται και στη χαμηλή αξιοποίηση της παράτασης που δόθηκε για την υποβολή των ορίων.

Αύριο, Δευτέρα, λήγει η τελευταία προθεσμία και πολλοί δήμοι είτε δεν έχουν οριοθετήσει τα οικιστικά περιγράμματα είτε συνεχίζουν να παρουσιάζουν ιδιαίτερες ελλείψεις, παρότι όλοι γνωρίζουν ότι δεν θα υπάρξει άλλη παράταση, αφού ήδη η διαδικασία ήταν ανοιχτή για δύο χρόνια.


Σχολιάστε εδώ