Άλλη μια μαχαιριά στα πλευρά του ελληνικού ποδοσφαίρου…

Άλλη μια μαχαιριά στα πλευρά του ελληνικού ποδοσφαίρου…

Του
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΥΤΑΚΟΥ


Την ώρα που όλος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης ασχολείται με το Μουντιάλ, που σήμερα ρίχνει την αυλαία του, και την πολύκροτη μεταγραφή του Κριστιάνο Ρονάλντο από τη Ρεάλ στη Γιουβέντους, εμείς εδώ στην Ελλάδα κατορθώνουμε για μία ακόμα φορά να ξεχωρίζουμε. Και μάλιστα για τους λάθος λόγους. Επειδή παίζουμε την… κολοκυθιά.

Περίπου 40 μέρες πριν από την προγραμματισμένη σέντρα του πρωταθλήματος και όλοι βαδίζουν στο… άγνωστο με βάρκα την ελπίδα.

Ο Γιώργος Βασιλειάδης θέλει 12 ομάδες από τη σεζόν 2019-20 στη Σούπερ Λιγκ για να ανοίξει την κάνουλα ώστε να εισρεύσει χρήμα στο ποδόσφαιρο και να πάρουν ανάσα οι «άστεγες» τηλεοπτικά ΠΑΕ. Η Σούπερ Λιγκ αρχικά αποφάσισε για 14 ομάδες και ζήτησε από τον υφυπουργό να κάνει… σκόντο. Και όταν αυτός δεν έκανε πίσω ξανασυνεδρίασε με τις ομάδες να είναι διχασμένες (8-8) και καμία πρόταση να μην μπορεί να περάσει. Τελικά επανέλαβαν την απόφαση για 14 και του είπαν «το ξαναβλέπουμε του χρόνου για 12».

Βέβαια, το 2019 έχει εκλογές και ουδείς ξέρει αν ο Βασιλειάδης θα είναι ακόμα υφυπουργός ή ποιος θα είναι στη θέση του. Και εκεί έγκειται η κουτοπονηριά των παραγόντων. Σου λέει, με άλλη κυβέρνηση μέχρι που τις ξανακάνουμε 16 τις ομάδες. Και δεν είναι αυτή η μόνη κουτοπονηριά των παραγόντων της Σούπερ Λιγκ. Αποφάσισαν, λέει, για να μειωθούν οι ομάδες από 16 σε 14, να πέσουν απευθείας δύο και ο 13ος και 14ος να παίξουν μπαράζ με τον 1ο και 2ο της Football League!

Δεν υπάρχει πα­γκόσμιο προηγούμενο να ζητάς από κάποιες ομάδες να παίξουν σ’ ένα πρωτάθλημα και στο τέλος να μην ανέβει κανένας! Μόνο και μόνο για να μη δυσαρεστηθούν οι τωρινοί συνεταίροι σου! Βέβαια, είναι απορίας άξιον πως την ώρα που ο Βασιλειάδης φέρεται ανυποχώρητος παράγοντες της Λίγκας εκφράζουν τη βεβαιότητα ότι τελικά όλα θα πάνε καλά, οι εφτά ομάδες θα βρουν, και μάλιστα καλό, τηλεοπτικό συμβόλαιο και το πρωτάθλημα στην ώρα του.

Προς το παρόν πάντως ο πρόεδρος της Λίγκας Βαγγέλης Μπαταγιάννης μας πληροφόρησε ότι προς το παρόν δεν υπάρχει δυνατότητα ούτε να βγει προκήρυξη ούτε να οριστεί ημερομηνία κλήρωσης.Ακόμα κι αν εμφανιστεί κάποιος από μηχανής Θεός και βάλει το χέρι του και η σέντρα γίνει κανονικά στις 25 Αυγούστου μία ακόμα μαχαιριά έχει μπηχθεί στα πλευρά του ελληνικού ποδοσφαίρου. Και αυτοί που έπρεπε να νοιάζονται για να μη συμβεί αυτό περί άλλων τυρβάζουν…


Σχολιάστε εδώ