Το «όχι» του Βασίλη Κωστόπουλου στην ΑΕΠΙ, γλύτωσε 1,3 εκατ. ευρώ

Το «όχι» του Βασίλη Κωστόπουλου στην ΑΕΠΙ, γλύτωσε 1,3 εκατ. ευρώ

H ΑΕΠΙ κατέθεσε αίτηση πτώχευσης στις 27 Ιουνίου και η εκδίκαση θα γίνει στις 16 Σεπτεμβρίου, δημιουργώντας νέα προβλήματα στους δημιουργούς.

Μετά και την εισαγγελική δίωξη κατά των μετόχων και μελών της διοίκησης της ΑΕΠΙ για επτά κακουργήματα, που προηγήθηκε, παίρνει ξεχωριστό χαρακτήρα η απόφαση που πήρε ο Βασίλης Κωστόπουλος, προστατεύοντας τα συμφέροντα του Ελληνικού Δημοσίου.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε δηλώσει πως η κυβέρνηση του θα αντιμετωπίσει τη θεσμική ιδιορρυθμία της ΑΕΠΙ, τον Μάρτιο του 2017, το ΔΣ της ΕΡΤ, με την προηγούμενη του σύνθεση, ομόφωνα στις 7 Ιουνίου 2017 είχε εξουσιοδοτήσει τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο να υπογράψει συμφωνία ύψους 1.314.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ 24% για το διάστημα 2017 – 2019.

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος Βασίλης Κωστόπουλος αρνήθηκε το περασμένο καλοκαίρι να υπογράψει αυτήν τη σύμβαση με την ΑΕΠΙ με αποτέλεσμα να ξεκινήσει σε βάρος του πρωτοφανής πόλεμος από τα ενδότερα της κρατικής ραδιοτηλεόρασης. Φανταστείτε τι θα είχε συμβεί αν είχε βάλει την υπογραφή του, ενώ εκκρεμούσε η εισαγγελική έρευνα…

Πηγη: typologies.gr

Φωτο: Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, Βασίλης Κωστόπουλος


Σχολιάστε εδώ