Ο Έντι Ράμα έκανε λάθος υπολογισμούς, έχουν απομείνει κάποιοι μειονοτικοί με «παντελόνια»

Ο Έντι Ράμα έκανε λάθος υπολογισμούς, έχουν απομείνει κάποιοι μειονοτικοί με «παντελόνια»

Ο Έντι Ράμα θεώρησε ότι το Καραχάτζι του Δήμου Φοινικαίων ήταν ένα ευνοϊκό πεδίο για να κάνει την προπαγάνδα του για το πόσο καλή μεταχείριση επιφυλάσσει η Αλβανική Πολιτεία στην ελληνική μειονότητα. Έκανε όμως λάθος υπολογισμούς, γιατί αποδείχθηκε ότι έχουν απομείνει κάποιοι μειονοτικοί με «παντελόνια».

Όπως μαθαίνουμε από βορειοηπειρωτικά ΜΜΕ, ο Έντι Ράμα επιχείρησε να παρακάμψει την ουσία της συζήτησης που είχε θέμα «Οι μειονότητες γέφυρες επικοινωνίας μεταξύ κρατών – Νόμος περί μειονοτήτων και πλαίσιο εφαρμοστικών διατάξεων», δίνοντας τον λόγο σε άσχετους με το θέμα πολίτες, αλλά υπήρξε παρέμβαση από τον Γ.Γ. του Κόμματος των Ελλήνων και αντιδήμαρχο Φοινικαίων κ. Ζήσο Λούτση, που περιέγραψε τη σκληρή πραγματικότητα για τη μειονότητα.

Εκεί τέθηκε το ζήτημα του αποκλεισμού ελλήνων μειονοτικών από τις κρατικές υπηρεσίες, αλλά ο κ. Λούτσης έθεσε και το θέμα των περιουσιών, που μαστίζει επί δεκαετίες τον χώρο της μειονότητας, και επεσήμανε ότι «στον χώρο της εθνικής ελληνικής μειονότητας έχει γίνει ανελέητη επίθεση κατά των δημόσιων και ιδιωτικών περιουσιών με πλαστά χαρτιά και νοθευμένες δικαστικές αποφάσεις, οι οποίες εκδόθηκαν κυρίως παραμονές εκλογικών αναμετρήσεων».

Σημαντικό ζήτημα είναι εκείνο του Κωσταριού, οι κάτοικοι του οποίου ανεβαίνουν τον δικό τους Γολγοθά στα αλβανικά δικαστήρια για να αποκρουσθούν τα φαινόμενα πλαστογραφίας.

Σας μεταφέρουμε τη συνέχεια όπως αποτυπώθηκε από τα ΜΜΕ της μειονότητας:
«Σε συνέχεια της συζήτησης πήρε τον λόγο ο κοινοτάρχης του Κωσταριού, ο Ηλίας Θάνος, ο οποίος αποστόμωσε τον πρωθυπουργό με τα επιχειρήματα που παρουσίασε για την αδιαφορία της κυβέρνησής του απέναντι στα συνεχόμενα αιτήματα του Κωσταριού και κυρίως την υποχώρηση του Συνηγόρου του Κράτους μπροστά στις πιέσεις των ψευτοϊδιοκτητών. Ο πρωθυπουργός, για να αποφύγει τη δημόσια δυσφήμιση, με έντονο ύφος τόνισε ότι το κράτος θα κάνει αγωγή και δεν θα αφήσει αυτό το ζήτημα όπως έχει.

Ο κοινοτάρχης κ. Θάνος συνέχισε επίμονα την ομιλία του τονίζοντας ότι το χωριό Κώσταρι έχει απογυμνωθεί ιδιοκτησιακά από τους άρπαγες των γαιών και απειλείται κάθε μέρα απ’ αυτούς. Έχουμε αρπαγή της γης και χωρίς έγγραφα. Ζητήσαμε βοήθεια από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και δεν την είχαμε. Ο πρωθυπουργός επέμενε ότι αυτά τα προβλήματα συνέβησαν εδώ και είκοσι χρόνια, ενώ ο κ. Θάνος του απάντησε ότι αυτά συνέβησαν εδώ και τρία χρόνια. Αυτός ο έντονος, αλλά σοβαρός εκ μέρους του κοινοτάρχη, διάλογος ανάγκασε τελικά τον πρωθυπουργό να δηλώσει ότι θα ενεργήσει άμεσα για την περίπτωση υφαρπαγής χωρίς χαρτιά από το δικαστήριο…».

[email protected]


Σχολιάστε εδώ