Ίστορική η πρόκριση στον τελικό του Μουντιάλ για την Κροατία

Ίστορική η πρόκριση στον τελικό του Μουντιάλ για την Κροατία

Την πρόκρισή της σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου για πρώτη φορά στην ιστορία της πανηγυρίζει η Κροατία. Eπικράτησε της Αγγλίας με 2-1 στην παράταση, στον δεύτερο ημιτελικό της διοργάνωσης.

Από πολύ νωρίς βρέθηκε πίσω στο σκορ. Μόλις στο 5ο λεπτό βρέθηκαν πίσω στο σκορ, τον Τρίπιερ να εκτελεί υποδειγματικά το φάουλ για λογιαρισμό της Αγγλίας, μην αφήνοντας κανένα περιθώριο αντίδρασης στον τερματοφύλακα της Κροατίας Σούμπασιτς. Οι Κροάτες αιφνιδιάστικαν και παρολίγο να δεχθούν και 2ο τέρμα με δοκάρι του Κέιν στο 30΄το οποίο υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Κροατία ανέβασε την απόδοσή της, και στο 68’ ο Πέρισιτς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα  ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Το γκολ της πρόκρισης ήρθε στο 109’, με την άμυνα της Αγγλίας να πιάνεται στον ύπνο και τον Μάντζουκιτς να σκοράρει κάνοντας το 2-1.

Χάρη σε αυτό η Κροατία προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου, όπου την Κυριακή θα αντιμετωπίσει τη Γαλλία, ενώ στον μικρό τελικό του Σαββάτου η Αγγλία και το Βέλγιο θα διεκδικήσουν την τρίτη θέση.

Φωτο: twitter.com/HNS_CFF


Σχολιάστε εδώ