Το «ΠΑΡΟΝ» ήταν η μόνη εφημερίδα που την περασμένη Κυριακή με κατηγορηματικότητα έγραψε…

Το «ΠΑΡΟΝ» ήταν η μόνη εφημερίδα που την περασμένη Κυριακή με κατηγορηματικότητα έγραψε…

ΔΗΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ
Του
Μάκη Κουρή


…ότι η ψήφιση της συμφωνίας με τα Σκόπια, αν όλα γίνουν όπως προβλέπεται, θα πραγματοποιηθεί από την επόμενη Βουλή. Και αυτό το επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός συνεταίρος και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος.

Διαβάζετε επομένως το «ΠΑΡΟΝ» για να είστε σε όλα μέσα. Αυτονόητες, φυσικά,
οι ευχαριστίες που κάθε Κυριακή είμαστε παρέα…

Έχουμε, όμως, κι άλλο ένα νέο να σας πούμε, φίλοι αναγνώστες.
Η συνταγματική αναθεώρηση, στην οποία έχει αποφασίσει να προχωρήσει η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός, δεν θα ολοκληρωθεί σύντομα, όταν μάλιστα ο αριθμός των άρθρων που θα αναθεωρηθούν ανέρχεται γύρω στα 24. Και σύμφωνα με διαβασμένους βουλευτές αλλά και συνταγματολόγους, για τη συζήτηση του κάθε άρθρου και την τελική του διαμόρφωση, με τις αλλαγές που θα συμφωνηθούν, απαιτείται περίπου ένας μήνας. Έχουν δίκιο, επομένως, εκείνοι που υποστηρίζουν ότι το υπόλοιπο της θητείας της κυβέρνησης δεν αρκεί, επομένως θα περάσει στα χέρια της επόμενης. Υπομονή, λοιπόν. Άλλωστε, ούτε στην αρχή δεν είμαστε…

Ανάπαυλα…

…στις διαπραγματεύσεις που γίνονται μεταξύ Αθήνας και Τιράνων, με στόχο να λυθεί και αυτή η… εκκρεμότητα, μετά τη… λύση που πέτυχε η κυβέρνηση στο Σκοπιανό. Σύμφωνα με άριστες πηγές, οι συζητήσεις σε επίπεδο υπουργών θα… παγώσουν μέχρι το φθινόπωρο και μετά θα ξαναπιάσουν δουλειά. Υπάρχουν, πάντως, κάποια αγκάθια, όπως η ΑΟΖ, και μάλιστα με δύο νησάκια, αλλά και το θέμα με τη «Βόρειο Ήπειρο», ενώ για το «Τσαμικό» οι πληροφορίες λένε ότι πλέον δεν υπάρχει πρόβλημα, ότι έχει αποσυρθεί.
Κατόπιν αυτών, το φθινόπωρο τα σπουδαία…

Στο ίδιο μήκος κύματος με το «ΠΑΡΟΝ» εκπέμπει ο πρώην Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.

Η θέση του για το Προσφυγικό, όπως την εξέφρασε σε συνέντευξή του, είναι ότι θα πρέπει να βοηθηθούν οικονομικά οι αφρικανικές χώρες για να έχουν δουλειά οι άνθρωποι και να μη φεύγουν από την πατρίδα τους. Και έτσι θα σταματήσουν ή θα περιορισθούν σε μεγάλο βαθμό οι ροές προς το Αιγαίο και τη Μεσόγειο.
Θυμίζουμε ότι στα «Θαρραλέα» της 24ης Ιουνίου ο τίτλος ήταν «Οι ροές των προσφύγων θα εκλείψουν αν σταματήσει η λεηλασία του πλούτου της γης τους, ώστε να μπορούν να ζουν στον τόπο τους σαν άνθρωποι και να μην πνίγονται για ένα κομμάτι ψωμί».


Σχολιάστε εδώ