Στέρεψαν οι τσέπες…

Στέρεψαν οι τσέπες…

-Στα 4,129 δισ. ευρώ τα νέα ληξιπρόθεσμα χρέη!

Τι να πάρεις από τους μη έχοντες, την ώρα που η κατανάλωση πέφτει και η Αγορά δεν λέει να πάρει ανάσα; Και η απόδειξη δεν χωράει καμία αμφισβήτηση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, τον Μάιο δημιουργήθηκαν 4,219 δισ. ευρώ νέα ληξιπρόθεσμα χρέη έναντι 3,665 δισ. ευρώ του Απριλίου. Άνοδος, δηλαδή, 554 εκατ. ευρώ, που ανεβάζει το συνολικό ποσό των ληξιπρόθεσμων οφειλών στα 101,482 δισ. ευρώ.

Και ήδη σε 1.128.203 οφειλέτες (αυξημένοι κατά 10.673) έχουν γίνει κατασχέσεις. Να σημειώσουμε ότι συνολικά οι οφειλέτες ανέρχονται σε 3.816.475.

Αξίζει να αναφερθεί, ως δείγμα τού πόσο καλά λειτουργεί το κράτος μας, ότι η ΑΑΔΕ κυνηγά εταιρείες, πτωχευμένες επιχειρήσεις και χρεοκοπημένους επιχειρηματίες, από τους οποίους δεν πρόκειται να πάρει ούτε ένα ευρώ. Για να προλάβουμε κάποιους κακεντρεχείς, ανάμεσα στα 14.581 νομικά πρόσωπα είναι και οι πτωχευμένες εταιρείες Ακρόπολις Χρηματιστηριακή, Ολυμπιακή Αεροπορία, τα σούπερ μάρκετ Ατλάντικ, το Μινιόν, η ΑΤΕ, η ΚΥΔΕΠ και η Ασπίς Πρόνοια, που από χρόνια έχουν πορευθεί τη… μακαρία οδό.


Σχολιάστε εδώ