Παυλόπουλος προς Μοσκοβισί: «Χρωστάτε πολλά λεφτά στον ελληνικό λαό»

Παυλόπουλος προς Μοσκοβισί: «Χρωστάτε πολλά λεφτά στον ελληνικό λαό»

-«Πλήρωσε ακριβά για λάθη που δεν είναι δικά του» -«Πρέπει να αποκαταστήσουμε τις κοινωνικές βλάβες που επέφερε η κρίση», παραδέχθηκε ο Επίτροπος της ΕΕ

Έξω από τα δόντια τα είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στη συνάντηση που είχε με τον Επίτροπο της ΕΕ για τις Οικονομικές Υποθέσεις Πιερ Μοσκοβισί την περασμένη Τρίτη. Ευθέως του είπε ότι ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να πληρώσει όλο το κόστος για λάθη που δεν είναι δικά του, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η ΕΕ πρέπει να επιστρέψει στους Έλληνες ένα μέρος από τον ακριβό λογαριασμό που όλα αυτά τα μνημονιακά χρόνια έχουν καταβάλει.

Αναφερόμενος στο νέο πρόγραμμα που θα ισχύσει από δω και πέρα, ζήτησε «εν ονόματι της Αλληλεγγύης και της Δικαιοσύνης στο πλαίσιο της ΕΕ, να ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι πολλές από τις θυσίες του ελληνικού λαού, για να μείνει η Ελλάδα στην ΕΕ και στην Ευρωζώνη, έγιναν από λάθη που δεν οφείλονται στην Ελλάδα». Και συνέχισε: «Είναι γνωστό, κύριε Επίτροπε, ότι ιδίως το πρώτο Μνημόνιο είχε πολλά και σημαντικά λάθη από την αρχική του κατασκευή.

Αυτά τα λάθη, που τα πλήρωσε ακριβά ο ελληνικός λαός, δεν είναι δικά του λάθη. Ξέρουμε τα λάθη που κάναμε εμείς. Ορισμένα, όμως, λάθη δεν είναι λάθη των Ελλήνων. Παράκληση θερμή –και νομίζω, όπως είπα και πριν, ότι είναι θέμα Αλληλεγγύης και Δικαιοσύνης– στο πρόγραμμα που θα έχουμε σε αυτήν τη νέα εποχή, που –το τονίζω– δεν έχει να κάνει σε τίποτα με τα μνημονιακά προγράμματα που ξέραμε μέχρι τώρα, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι δεν μπορεί ο ελληνικός λαός να πληρώσει όλο το κόστος για λάθη που δεν είναι δικά του».

Από την πλευρά του, ο Επίτροπος της ΕΕ Πιερ Μοσκοβισί όχι μόνο αποδέχθηκε την ορθότητα του θέματος που έβαλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αλλά και τόνισε: «Γνωρίζω και πιστεύω ότι πρέπει να επιδιορθώσουμε τις κοινωνικές βλάβες που επέφερε η κρίση. Αυτή η ιστορία, λοιπόν, δεν έχει τελειώσει, δεν έχει ολοκληρωθεί». Και υπογράμμισε: «Γνωρίζω την οδύνη που έχουν υποστεί και έχουν υποφέρει οι Έλληνες. Έχω στο μυαλό μου τους συνταξιούχους, που είδαν τις συντάξεις τους να περικόπτονται, τους εργαζομένους, πολλοί από τους οποίους έμειναν άνεργοι, τις οικογένειες που αναγκάστηκαν να αποχαιρετίσουν τους νέους τους, οι οποίοι έφυγαν για το εξωτερικό».


Σχολιάστε εδώ