Πίσω από το «δεν ψηφίζω» του Καμμένου «τη συμφωνία για τα Σκόπια» είναι…

Πίσω από το «δεν ψηφίζω» του Καμμένου «τη συμφωνία για τα Σκόπια» είναι…

-…το ποιος θα χρεωθεί την πτώση της κυβέρνησης

Την… κολοκυθιά παίζουν οι δύο συνεταίροι στην κυ­βέρνηση. Ο συγκυβερνή­της Καμμένος ζητάει η συμφωνία με τα Σκόπια να ψηφιστεί από τη Βουλή με 180 για να μην πέσει η κυβέρνηση, από τη στιγμή που οι ΑΝΕΛ, όπως έχει δηλώσει επανειλημμένα ο Πάνος, θα την καταψηφίσουν. Λογαριάζει, βέβαια, χωρίς τον ξενοδόχο, γιατί και η ΝΔ και το Κίνημα Αλλαγής και το ΚΚΕ έχουν δηλώσει δημόσια ότι διαφωνούν με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, βγήκε προχθές ο Νίκος Φίλης και απέρριψε κάθε σκέψη για ψήφιση της συμφωνίας με 180 ψήφους, γιατί η αυξημένη πλειοψηφία συνδέεται με την εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας.

Τελικά, αυτό που βγαίνει από όλη αυτήν τη δημόσια α­ντιπαράθεση των δύο… παρά φύση κυβερνητικών εταίρων είναι το ποιος θα χρεωθεί την πτώση της κυβέρνησης, που θα έχει αποτέλεσμα οι δύο σφι­χταγκαλιασμένοι του Ζαππείου να… σφαχτούν μεταξύ τους, με ανταλλαγή βαρύτατων κα­τηγοριών.

Ακόμη και από την πλευρά της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά του προέδρου των ΑΝΕΛ, ότι έπαιξε παιχνίδια για την προσωπική του διάσωση.


Σχολιάστε εδώ