Η Φώφη στρίμωξε τον Τσίπρα

Η Φώφη στρίμωξε τον Τσίπρα

-Με την πρόταση νόμου για κατάργηση των μειώσεων των συντάξεων

Η Φώφη Γεννηματά και η Δημοκρατική Συμπαράταξη αιφνιδίασαν Τσίπρα και Μητσοτάκη στη Βουλή καταθέτοντας την ημέρα της προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την οικονομία πρόταση νόμου για «ακύρωση των μειώσεων στις συντάξεις και προώθηση της επαναθεμελίωσης του ασφαλιστικού συστήματος».

Στην Αιτιολογική Έκθεση αναφέρεται ότι «εκείνο το οποίο μπορεί και πρέπει να γίνει άμεσα είναι η κατάργηση των διατάξεων του ν. 4472/2017, με τις οποίες μειώνονται οι συντάξεις από 1/1/2019, η οποία προβλέπεται με την παρούσα πρόταση νόμου. Άλλωστε οι προβλέψεις για τα υπερπλεονάσματα επιτρέπουν την αντιμετώπιση αυτού του συγκεκριμένου προβλήματος».

Την πρόταση υπογράφουν οι βουλευτές Φώφη Γεννηματά, Γιώργος Αρβανιτίδης, Ιλχάν Αχμέτ, Ευάγγελος Βενιζέλος, Λεωνίδας Γρηγοράκος, Αθανάσιος Θεοχαρόπουλος, Γεώργιος Καρράς, Βασίλης Κεγκέρογλου, Χαρά Κεφαλίδου, Γιάννης Κουτσούκος, Δημήτρης Κρεμαστινός, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, Ανδρέας Λοβέρδος, Γιάννης Μανιάτης, Κώστας Μπαργιώτας, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, Κώστας Σκανδαλίδης, Μιχάλης Τζελέπης, Εύη Χριστοφιλοπούλου.


Σχολιάστε εδώ