Γιατί ο Αλαφούζος έσπευσε να βάλει τα 20 εκατ. ευρώ;

Γιατί ο Αλαφούζος έσπευσε να βάλει τα 20 εκατ. ευρώ;

-Το ρίσκο και τι ήθελε να προλάβει…

Ο Γιάννης Αλαφούζος αποφάσισε να καλύψει ο ίδιος την ΑΜΚ των 20 εκατ. ευρώ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Οι παλιοί μέτοχοι (Αλαφούζος) έχουν δικαίωμα προτίμησης έως τις 31 Ιουλίου, ενώ το μετοχικό κεφάλαιο θα πρέπει να έχει καταβληθεί έως τις 23 Αυγούστου. Απ’ όσο συμπεραίνει κανείς, μέχρι εκείνη τη μέρα θα έχει τη δυνατότητα ο Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ να βάλει τα χρήματα και να πάρει την ΠΑΕ Παναθηναϊκός στα χέρια του.

Διότι το νυν αφεντικό της ΠΑΕ δείχνει σίγουρο πως το deal με τον Ταϊλανδό θα καθυστερήσει μεν, αλλά θα προχωρήσει οριστικά. Σε ό,τι αφορά το γιατί μπήκαν αυτά τα χρήματα τώρα και όχι νωρίτερα, η απάντηση έρχεται από το ραντεβού που είχαν ο Αλαφούζος με τον Πιεμπονγκσάντ το βράδυ της Τετάρτης.

Σε αυτό ο Παϊρότζ ζήτησε λίγες μέρες χρόνο ακόμα για να είναι 100% βέβαιος για την επένδυσή του. Ανέφερε πως θέλει να προχωρήσει κάποια θέματα και με την κυβέρνηση πριν προχωρήσει οριστικά το deal για τον Παναθηναϊκό και ξεκαθάρισε ότι μέχρι να κάνει δική του την ΠΑΕ δεν είναι διατεθειμένος να βάλει λεφτά.

Ο Αλαφούζος του ανέφερε πως ο κόσμος βλέπει με μεγάλη καχυποψία την ιστορία από τη στιγμή που έχουν περάσει τρεις μήνες και του είπε πως προκειμένου να μη χαθεί άλλος χρόνος θα καλύψει ο ίδιος την ΑΜΚ βάζοντας σταδιακά τα 20 εκατ. ευρώ. Τα χρήματα αυτά θα καλύψουν υποχρεώσεις και χρέη που αφορούν τον σύλλογο και όχι προσωπικές υποχρεώσεις του Γιάννη Αλαφούζου.

Όσον αφορά τα 20 εκατ. που θα έβαζε ο Παϊρότζ στην ΑΜΚ, υποτίθεται πως θα μπουν και θα πάνε σε χρέη και υποχρεώσεις που θα κάλυπτε ο Γιάννης Αλαφούζος, αλλά πλέον θα πρέπει να αναλάβει να καλύψει η πλευρά Πιεμπονγκσάντ. Και ο Αλαφούζος έχει πάρει διαβεβαιώσεις πως κάτι τέτοιο θα συμβεί.
Το ερώτημα είναι τι θα συμβεί σε περίπτωση που τελικά ο Παϊρότζ κάνει πίσω και δεν προχωρήσει το deal. Τότε ο Παναθηναϊκός θα βρεθεί με τη θηλιά στον λαιμό, αφού ο Αλαφούζος θα έχει βάλει τα 20 εκατ., για τα οποία είχε δεσμευθεί από τον Σεπτέμβριο, και άλλη πηγή εσόδων δεν θα υπάρχει πια.

Όμως ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟ εμφανίζεται σίγουρος πως δεν θα κάνει πίσω ο Πιεμπονγκσάντ και γι’ αυτόν τον λόγο πήρε το συγκεκριμένο ρίσκο και αποφάσισε να καλύψει μόνος του την ΑΜΚ.
Ένας ακόμα λόγος που ο Αλαφούζος προχώρησε στην κάλυψη της ΑΜΚ είναι επειδή δεν ήθελε να αφήσει περιθώριο στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο (επίσης είναι παλαιός μέτοχος) να βάλει αυτός τα 20 εκατ. και να αποκτήσει το πάνω χέρι για την επόμενη μέρα στην ΠΑΕ. Κάτι που ο νυν μεγαλομέτοχος δεν το επιθυμεί με τίποτα.

Kαι όλα αυτά την ημέρα που υπήρξε η συνάντηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και των «συμπαικτών» του με τον Αλέξη Τσίπρα για το «Αthens Alive».
Μια υπόθεση που αφορά και τον Παναθηναϊκό, αφού τόσο από το consortium όσο και από την πλευρά του Γιαννακόπουλου δεν έχει εγκαταλειφθεί η ιδέα είτε πρότασης για την αγορά της ΠΑΕ είτε συνεργασίας με τον νέο ιδιοκτήτη (αν αυτός είναι ο Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ) για να πάει η ομάδα στο ΟΑΚΑ και να αγωνίζεται εκεί.


Σχολιάστε εδώ