Ο Κουρτς επιβάλλει 12ωρο στην Αυστρία – Μεγάλες αντιδράσεις

Ο Κουρτς επιβάλλει 12ωρο στην Αυστρία – Μεγάλες αντιδράσεις

Περίπου 80.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στους δρόμους της Βιέννης το περασμένο Σάββατο εναντίον των σχεδίων της κυβέρνησης.

Η απόφαση της κυβέρνησης του Σεμπάστιαν Κουρτς να παρατείνει την εργάσιμη ημέρα έως και 12 ώρες προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις στην Αυστρίας.

Περίπου 80.000 με 100.000 άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους της Βιέννης το περασμένο Σάββατο για να διαμαρτυρηθούν για κυβερνητικά σχέδια παράτασης της εργάσιμης ημέρας σε 12 ώρες. Η πρόταση αναμένεται να περάσει το κοινοβούλιο σήμερα Πέμπτη παρά την προσπάθεια διεξαγωγής δημοψηφίσματος. 

Η αστυνομία στη Βιέννη δήλωσε ότι περίπου 80.000 άνθρωποι συμμετείχαν, ενώ τα συνδικάτα που διοργάνωσαν τη διαδήλωση δήλωσαν ότι περίπου 100.000 άνθρωποι παρακολούθησαν.
“Θα είμαστε ανθεκτικοί με όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας”, δήλωσε στο πλήθος ο πρόεδρος της Αυστριακής Ομοσπονδίας Συνδικάτων (ÖGB), Wolfgang Katzian.

Επί του παρόντος, στην Αυστρία εφαρμόζεται η οκτάωρη εργάσιμη ημέρα σε μια εβδομάδα εργασίας 40 ωρών. Ωστόσο, υπάρχει μια διάταξη που επιτρέπει στις εταιρείες να απασχολούν τους υπαλλήλους τους έως και 10 ώρες την ημέρα και έως και 50 ώρες την εβδομάδα.

Επίσπευση των σχεδίων του Kurz

Η δεξιά κυβέρνηση, αποτελούμενη από το Συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα Kurz (ÖVP) και το άκρως δεξιό Κόμμα Ελευθερίας (FPÖ), υποστήριξε ότι απαιτούνται αλλαγές στο εργατικό δίκαιο προκειμένου να δοθεί μεγαλύτερη ευελιξία στις επιχειρήσεις. 

Η κυβέρνηση του Kurz υποστήριξε ότι οι εργαζόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να αρνηθούν να εργαστούν υπερωρίες.

Το σχέδιο νόμου αναμένεται να εγκριθεί από το κοινοβούλιο σήμερα Πέμπτη.


Σχολιάστε εδώ