Έγινε και αυτό…

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλονιάς πήρε απόφαση κατά πλειοψηφία να δοθούν σε εταιρεία 300.000 ευρώ για την ψηφιοποίηση των εκθεμάτων του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας στα Δαυγάτα, το οποίο για επτά χρόνια παραμένει κλειστό, χωρίς μάλιστα να υπάρχει και προοπτική να ανοίξει, μετά την απόφαση του Δήμου να λειτουργήσει στα κτίρια του Θαλασσόμυλου, κάτι που ποτέ δεν έγινε, με αποτέλεσμα και ο Θαλασσόμυλος να ρημάξει και το Μουσείο στα Δαυγάτα να παραμείνει κλειστό.

Όπως ήταν φυσικό, η αντιπολίτευση «ανέβηκε στα κάγκελα» και ακολούθησαν διάλογοι απείρου κάλλους, με τη συμπολίτευση να δηλώνει ότι τα χρήματα είναι από την Ευρώπη και είναι αποκλειστικά γι’ αυτό. Τελικά η απόφαση πέρασε κατά πλειοψηφία στη λογική «να τα πάρουμε και ας μην είναι το έργο απαραίτητο».

Να έμενε και τίποτε από αυτά τα χρήματα στην τοπική οικονομία…

Αντί να ψάχνουν χρήματα από την Ευρώπη για να κάνουν έργα που θα προσφέρουν στο νησί, α­ντί να ψάχνουν πώς θα ανοίξει το Μουσείο, προσπαθούν να λύσουν προβλήματα της όποιας εταιρείας θα αναλάβει το έργο της ψηφιοποίησης. Περαστικά μας…

Μετά την απόφαση της MSC να επιτρέψει σε κρουαζιερόπλοιό της να έχει ως προορισμό και την Κεφαλονιά προγραμμάτισε είκοσι δύο δρομολόγια στο Αργοστόλι για το 2019. Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι η MSC είχε αποκλείσει από τα δρομολόγιά της το νησί μας, γιατί, με την ανοχή της Δημοτικής Αρχής, γινόταν αθέμιτος ανταγωνισμός στις εκδρομές των επιβαινόντων στο πλοίο. Χρειάστηκε να δυσφημιστεί το νησί και να χάσει και έσοδα η τοπική κοινωνία για να το πάρουνε απόφαση οι ιθύνοντες ότι πρέπει να υπάρχουν κανόνες και όρια.


Σχολιάστε εδώ