Σύννεφα… Novartis απειλούν  τρία πρωτοκλασάτα στελέχη της ΝΔ

Σύννεφα… Novartis απειλούν τρία πρωτοκλασάτα στελέχη της ΝΔ

Οι φήμες για νέες αποκαλύψεις σχετικά με το σκάνδαλο της Novartis, που ενδεχομένως να δρομολογήσουν ραγδαίες εξελίξεις σε διάφορα επίπεδα, έχουν θορυβήσει για τα καλά την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας. Κι αυτό διότι, σύμφωνα με τις συγκεκριμένες φήμες, οι αποκαλύψεις θα αφορούν την εμπλοκή τριών προβεβλημένων στελεχών στο σκάνδαλο, κάτι που αναμφίβολα θα αποτελέσει ισχυρό πλήγμα για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Κι ενδεχομένως να λειτουργήσουν ως υψηλό ανάχωμα στην πορεία προς τις εκλογές και την άνοδο στην εξουσία.

Στην Πειραιώς επικρατεί εκνευρισμός και αμηχανία και προσπαθούν να διαμορφώσουν τη γραμμή άμυνας ώστε να αντιμετωπίσουν όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται την αναταραχή που αναπόφευκτα θα προκληθεί μετά τις αποκαλύψεις. Η Νέα Δημοκρατία θα μιλήσει για «κατασκευασμένα στοιχεία» και για «εκστρατεία λάσπης» από την πλευρά της κυβέρνησης και θα την αποδώσει στον «πανικό» από τις κακές δημοσκοπήσεις και την «επερχόμενη ήττα» του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές.

Το ερώτημα ωστόσο που τίθεται από στελέχη της παράταξης είναι αν τα στοιχεία προέρχονται από επίσημες αρχές, εδώ ή του εξωτερικού, και ως ποιον βαθμό μπορούν να αμφισβητηθούν.
Μάλιστα εκφράζουν την ανησυχία τους για τις επιπτώσεις που μπορεί να υπάρξουν για τη Νέα Δημοκρατία, ιδίως αν τα εμπλεκόμενα πρόσωπα κατέχουν υψηλές κομματικές θέσεις.


Σχολιάστε εδώ