Πολύ ψηλά βάζουν τον πήχη οι «αιώνιοι» στο μπάσκετ

Πολύ ψηλά βάζουν τον πήχη οι «αιώνιοι» στο μπάσκετ

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και οι αδελφοί Αγγελόπουλοι πείσμωσαν φαίνεται με την απουσία των ομάδων τους από το Final 4 της Ευρωλίγκας και με καθοριστικές κινήσεις έδειξαν αποφασισμένοι να επανέλθουν δριμύτεροι.

Η συμφωνία με τον Νικ Καλάθη σηματοδοτεί την παραμονή του Παναθηναϊκού σε θέση ισχύος, λίγες ημέρες μετά την κατάκτηση του 37ου πρωταθλήματος. Οι «πράσινοι», χωρίς να χάσουν χρόνο, έφεραν πίσω κι έναν φίλο από τα παλιά, τον Στεφάν Λάσμε, που ξέρει καλά τι σημαίνει Παναθηναϊκός.

Το θέμα του Νικ Καλάθη δεν ήταν απλά σημαντικό για τον Παναθηναϊκό. Ήταν ζωτικής σημασίας, από κάθε άποψη. Ο 29χρονος γκαρντ ήρθε σε συμφωνία με τους πρωταθλητές, επιτρέποντας στον Τσάβι Πασκουάλ να καταστρώσει τα πλάνα του με πολύ μεγαλύτερη ηρεμία και ασφάλεια, δεδομένου ότι θα έχει υπό τις οδηγίες του τον καλύτερο «άσο» της Ευρώπης.

Η ανανέωση της συνεργασίας των δύο πλευρών λογίζεται πιο κομβική κι από την επιστροφή του στον Παναθηναϊκό πριν από τρία καλοκαίρια. Τότε που οι «πράσινοι» ξεκίνησαν να σχεδιάζουν το μέλλον τους γνωρίζοντας ότι ο Δημήτρης Διαμαντίδης έμπαινε στην τελευταία σεζόν της καριέρας του. Ήταν μια κίνηση προετοιμασίας της επόμενης ημέρας.

Αυτήν τη φορά όμως ήταν μονόδρομος για τον Παναθηναϊκό. Κυρίως γιατί δεν θα ήταν εφικτό να αντικαταστήσει έναν παίκτη σαν τον Καλάθη. Κυρίως γιατί μιλάμε για γηγενή, σε εξαιρετική ηλικία και με μεγάλη επίδραση στο παιχνίδι της ομάδας.
Στον Παναθηναϊκό αισθάνονται πλέον πολύ πιο ήρεμοι. Ιδίως ο Τσάβι Πασκουάλ, που ξέρει ότι χρειάζονται μόνο κάποιες, λίγες, πινελιές για να ολοκληρωθεί το παζλ.

Η πρώτη ήρθε με την απόκτηση του Στεφάν Λάσμε. Συν ένας παίκτης για τους πρωταθλητές στη ρακέτα, εκεί όπου πέρσι δεν πήρε κάτι επί της ουσίας ούτε από τον Όγκαστ ούτε από τον Πέιν.
Από την άλλη, οι Αγγελόπουλοι, μετά από μια… άτιτλη χρονιά, κόντρα στις φήμες που τους ήθελαν να μειώνουν το μπάτζετ ή να αποχωρούν, έπειτα από σκληρές διαπραγματεύσεις ημερών και αφού χρειάστηκε οικονομική υπέρβαση ήρθαν σε συμφωνία με τον Ντέιβιντ Μπλατ.

Για το μέγεθος και την αξία του αμερικανοϊσραηλινού τεχνικού μιλούν από μόνα τους τα κατορθώματα και οι τίτλοι του. Απολαμβάνει αναγνώριση και σεβασμό.
Ο Ολυμπιακός αλλάζει επίπεδο στην άκρη του πάγκου του, χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει πως η παρουσία και μόνο του Μπλατ του εξασφαλίζει πρωτιές και τίτλους. Για να κατακτηθούν όλα αυτά χρειάζονται σωστές επιλογές παικτών, δέσιμο του ρόστερ και σκληρή δουλειά.

Ο νέος προπονητής καλείται να αποφασίσει για την επόμενη μέρα έχοντας στη διάθεσή του ένα μπάτζετ χαμηλότερο για τα δεδομένα του, αλλά αυξημένο σε σχέση με τα στάνταρ του Ολυμπιακού.
Οι Αγγελόπουλοι αποφάσισαν να δώσουν τα κλειδιά στον Μπλατ γιατί ξέρουν πως θα δουν κάτι διαφορετικό, θα προσελκύσουν πιο εύκολα καλούς ξένους παίκτες που θα θέλουν να παίξουν γι’ αυτόν και η έλευσή του θα αποτελέσει δέλεαρ παραμονής και για εκείνους τα συμβόλαια των οποίων λήγουν.
Ένα είναι βέβαιο, ότι οι δύο «αιώνιοι» ετοιμάζονται να μας προσφέρουν μεγάλες συγκινήσεις τη νέα σεζόν.


Σχολιάστε εδώ