Ο Πειραιάς και οι τουρίστες των κρουαζιερόπλοιων…

Ο Πειραιάς και οι τουρίστες των κρουαζιερόπλοιων…

Από καιρό ο Πειραιάς ήθελε να τραβήξει κάποιους από τους τουρίστες των κρουαζιερόπλοιων από την Αθήνα και να τους κρατήσει στα δικά του αξιοθέατα, τα δικά του μαγαζιά, τη δική του αγορά. Ο δήμαρχος έκανε πολλές προσπάθειες προς αυτήν την κατεύθυνση και κατάφερε να βρει έναν τουριστικό οργανισμό που φέρνει κόσμο με τα κρουαζιερόπλοια και να βγάζει πρόγραμμα για τον Πειραιά. Δυστυχώς, όμως, το πρόγραμμα αυτό δεν έχει ακόμα υλοποιηθεί, γιατί συναντά τη λυσσαλέα αντίδραση του ΟΛΠ!

Από τη στιγμή που ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του Πειραιά, το συγκεκριμένο γραφείο που το παρουσίασε δέχεται ανηλεή διωγμό από τις υπηρεσίες του ΟΛΠ και συγκεκριμένα από τον υπεύθυνο ασφάλειας που έχει ορίσει η Cosco και δεν είναι άλλος από τον πρώην κεντρικό λιμενάρχη Πειραιά, που μόλις συνταξιοδοτήθηκε βρήκε… λιμάνι στους κόλπους των Κινέζων! Αλλά και η διοίκηση του ΟΛΠ δεν πάει πίσω.

Απαγόρευσε στην εν λόγω εταιρεία να διανείμει έστω και διαφημιστικά φυλλάδια για να ενημερώνει τους τουρίστες ότι έχει ειδικό πρόγραμμα για τον Πειραιά. Η αιτιολογία ήταν πως θα… προκαλείται ρύπανση στο λιμάνι και ότι δεν έχει δώσει ποτέ τέτοια άδεια σε κανέναν! Άσχετα αν το λιμάνι είναι… γεμάτο από διαφημιστικά φυλλάδια εταιρειών.

Το φυλλάδιο που αφορά τον Πειραιά φαίνεται ότι τους ενοχλεί… Επειδή το θέμα είναι εξαιρετικά σημαντικό, καλό θα ήταν η διοίκηση της Cosco να δει τι ρόλο παίζουν κάποιοι άνθρωποί της στον ΟΛΠ. Με ποιους… τακιμιάζουν και γιατί.


Σχολιάστε εδώ