Ένα αστέρι γεννιέται…

Ένα αστέρι γεννιέται…

Τη λένε Αλεξάντρια Οκάσιο – Κορτές, η μητέρα της είναι Πορτορικανή, ο πατέρας της έχει γεννηθεί στο Μπρονξ. Εκεί μεγάλωσε και η ίδια και κάθε μέρα έκανε μια διαδρομή 30 μιλίων για να πάει στο σχολείο. Πήρε πτυχίο στα οικονομικά και τις διεθνείς σχέσεις στο Boston University και ενώ σπούδαζε δούλευε για τον γερουσιαστή Τεντ Κένεντι.

Μετά την αποφοίτησή της επέστρεψε στο Μπρονξ και αντιμετωπίζοντας οικονομικές δυσκολίες έκανε 18ωρες βάρδιες σαν σερβιτόρα και μπαργούμαν για να βοηθήσει την καθαρίστρια μητέρα της να γλιτώσει την κατάσχεση του σπιτιού της, καθώς στο μεταξύ ο πατέρας είχε πεθάνει.

Αυτήν τη στιγμή είναι το ανερχόμενο αστέρι των Δημοκρατικών, αφού κατάφερε να νικήσει στις προκριματικές εκλογές τον Τζον Κράουλι και θα είναι αντίπαλος των Ρεπουμπλικανών στις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου για το Κογκρέσο.

Η νεαρή ισπανόφωνη ήταν από τα πιο νεαρά στελέχη της προεκλογικής εκστρατείας του Μπέρνι Σάντερς στις τελευταίες προεδρικές εκλογές. Η κόντρα της με τον Κράουλι ξεκίνησε τον Μάιο του 2017 και τότε λίγοι την υπολόγιζαν. Έναν χρόνο αργότερα κατάφερε να νικήσει έναν από τους ισχυρότερους Δημοκρατικούς.

«Η μητέρα μου καθάριζε σπίτια και οδηγούσε σχολικά λεωφορεία.
Όταν η οικογένειά μου ήταν στο χείλος της κατάσχεσης άρχισα να δουλεύω σαν σερβιτόρα και μπαργούμαν. Καταλαβαίνω τον πόνο των Αμερικανών της εργατικής τάξης, γιατί τον έχω βιώσει…», δηλώνει στο MSNBC.

Μετά την εκλογή της, σε ερώτηση για το πώς αισθάνεται, δήλωσε: «Δεν μπορώ να το περιγράψω με λέξεις…».

Φωτο: ant1news.gr


Σχολιάστε εδώ