Ελλιπή ενημέρωση είχε ο πρωθυπουργός για το Κτηματολόγιο

Ελλιπή ενημέρωση είχε ο πρωθυπουργός για το Κτηματολόγιο

Στην πρόσφατη συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα «Die Welt» ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ρωτήθηκε για το Κτηματολόγιο.

Συγκεκριμένα ο γερμανός δημοσιογράφος ανέφερε: «Όταν μιλώ με Έλληνες, βλέπουν την κατάσταση διαφορετικά. Συνεχίζει να μην υπάρχει Κτηματολόγιο για όλη τη χώρα, οι δίκες διαρκούν αιωνίως. Οι δικαστικές αποφάσεις έρχονται μόνο μετά από χρόνια. Και η είσπραξη των φόρων συνεχίζει να μην είναι ακριβώς αυτή που θα έπρεπε».

Ο πρωθυπουργός απάντησε: «Μήπως οι φίλοι σας δεν είναι πλήρως ενημερωμένοι; Ναι, η Ελλάδα δεν είχε πλήρεις δασικούς χάρτες. Ήταν μια πραγματική πληγή της ελληνικής διοίκησης. Αλλά εν τω μεταξύ έχουμε καταφέρει να χαρτογραφήσουμε το 40%. Μέχρι το 2020 θέλουμε να έχουμε τελειώσει με τη χαρτογράφηση».

Πηγές του Κτηματολογίου τόνιζαν ότι είναι κρίμα να μην έχει ενημερωθεί ο πρωθυπουργός από το αρμόδιο υπουργείο για ορισμένα στοιχειώδη ζητήματα σε σχέση με το μεγάλο μεταρρυθμιστικό αυτό έργο που η Ελλάδα προσπαθεί να ολοκληρώσει εδώ και δύο δεκαετίες.

Για παράδειγμα, αναφέρουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας «ενώ ρωτήθηκε για την έλλειψη Κτηματολογίου, απάντησε για τους δασικούς χάρτες, παρότι είναι δύο διαφορετικά πράγματα». Επίσης, η αναφορά σε ολοκλήρωσή του το 2020, δηλαδή σε περίπου είκοσι μήνες, προκαλεί μειδίαμα σε όσους (ε­ντός και εκτός Ελλάδας) γνωρίζουν το έργο και τις διαδικασίες.


Σχολιάστε εδώ