Πρ. Παυλόπουλος: Ενωμένοι και όχι διχασμένοι…

Πρ. Παυλόπουλος: Ενωμένοι και όχι διχασμένοι…

Στο σαράκι της διχόνοιας και του διχασμού, που τούτες τις δύσκολες ώρες για την πατρίδα έχει κάνει την εμφάνισή του και απειλεί να τινάξει στον αέρα κάθε προσπάθεια για ενιαία εθνική γραμμή, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος από την ηρωική Ύδρα, απευθύνοντας μήνυμα ενότητας προς όλες τις πλευρές. Τόνισε με ιδιαίτερη έμφαση:

«Διατρέχουμε έναν μεγάλο κίνδυνο, και αυτόν δεν θα σταματήσω να τον επισημαίνω, διότι θεωρώ ότι τούτο αποτελεί πρώτιστο πολιτειακό μου χρέος, ιδίως κατά την περίοδο κρίσιμων αποφάσεων για τα εθνικά μας θέματα που τώρα διανύουμε: Τον κίνδυνο της διχόνοιας και του διχασμού, που αποτέλεσαν, διαχρονικώς, τη μεγαλύτερη “πληγή” για το έθνος μας και την πρόοδό του.

Εμείς οι Έλληνες ό,τι ιστορικώς σημαντικό το επιτύχαμε υπό όρους αρραγούς ενότητας. Ενώ η διχόνοια και ο διχασμός μάς στοίχισαν ακριβά, προκαλώντας ακόμη και απώλειες για τον εθνικό μας κορμό. Επωμιζόμαστε, λοιπόν, ιστορικό χρέος να υπερασπισθούμε όλα τα εθνικά μας θέματα ενωμένοι, έχοντας ως σύμμαχο αλλά και πυξίδα πορείας το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο στο σύνολό τους».


Σχολιάστε εδώ