Παίρνει… μπροστά το Δικαστικό Μέγαρο

Παίρνει… μπροστά το Δικαστικό Μέγαρο

-Το υπουργείο Δικαιοσύνης κάλεσε τον δήμο και το ΤΑΧΔΙΚ για να εξετάσουν τους τρόπους χρηματοδότησης του έργου

Mάλλον βαίνει προς το τέλος της η… περιπέτεια του Δικαστικού Μεγάρου Πειραιά, αφού, όπως δείχνουν οι τελευταίες εξελίξεις, οι πόροι για την υλοποίηση του έργου έχουν βρεθεί και δεν μένουν παρά οι τελευταίες λεπτομέρειες για να υπογραφούν οι απαιτούμενες συμβάσεις και να ξεκινήσει η διαδικασία που θα οδηγήσει στην έναρξη των εργασιών.

Αυτό διεφάνη στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, την περασμένη Τετάρτη, όπου ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης αποκάλυψε ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης τον ενημέρωσε ότι θα συγκαλέσει σύσκεψη, όπου θα μετέχουν δικοί του εκπρόσωποι, εκπρόσωποι του δήμου και του ΤΑΧΔΙΚ, στην οποία θα συμφωνηθεί ο τρόπος χρηματοδότησης του έργου.

Να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος στις τελευταίες επαφές που είχε με εκπρόσωπους του ΤΑΧΔΙΚ, του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά και των δικαστών είχε θέσει ως βασικό όρο για να προχωρήσει το έργο να υπάρξει συγκεκριμένη πρόταση για τη χρηματοδότησή του, η οποία θα γίνει είτε μέσω του ΤΑΧΔΙΚ είτε μέσω δανεισμού από κάποια τράπεζα ή από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Προφανώς οι αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες που εμπλέκονται στην υπόθεση συζήτησαν το θέμα και βρήκαν τον τρόπο χρηματοδότησης. Απ’ ό,τι είπε ο δήμαρχος, το υπουργείο Δικαιοσύνης και το ΤΑΧΔΙΚ είναι έτοιμα να του δώσουν τις εγγυήσεις που ζητά, οπότε το Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά φαίνεται ότι προχωράει στην υλοποίησή του.


Σχολιάστε εδώ