Η «Αίγλη» άναψε φωτιές στη ΝΔ

Η «Αίγλη» άναψε φωτιές στη ΝΔ

-Τον… καφέ με τον Παππά πλήρωσε ακριβά ο Μίχαλος

Η φωτογραφία του Κ. Μίχαλου να πίνει άνετος κι ωραίος τον καφέ του με τον Ν. Παππά στην «Αίγλη» του Ζαππείου ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής του Κυρ. Μητσοτάκη. Και αποτέλεσε την αφορμή για την αποπομπή του από τη Νέα Δημοκρατία. Ίσως αυτό ακριβώς να επεδίωκε και ο ίδιος. Άλλως δεν εξηγείται γιατί επέλεξε έναν δημόσιο χώρο προκειμένου, σε κοινή θέα, να συναντήσει έναν κυβερνητικό παράγοντα.

Πόσω μάλλον όταν πρόκειται για τον Ν. Παππά, ο οποίος ειδικεύεται στις «ειδικές αποστολές» για λογαριασμό του Αλ. Τσίπρα. Με αυτόν τον τρόπο ο κ. Μίχαλος θέλησε να στείλει ένα μήνυμα προς την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας ότι κουνάει μαντίλι και ταυτόχρονα να δώσει την… ευκαιρία στον κ. Μητσοτάκη να τον διευκολύνει διαγράφοντάς τον.

«Αν η συνάντηση με τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής ήταν επαγγελματικό ραντεβού κι είχε να κάνει με το ΕΒΕΑ ή την αγορά», λένε από τη Νέα Δημοκρατία, «αυτή θα γινόταν αναμφίβολα πιο οργανωμένα και σε κλειστό χώρο με τη συμμετοχή αρμοδίων παραγόντων». Το κλίμα στην Πειραιώς για τον Κ. Μίχαλο ήταν πολύ βαρύ εδώ και αρκετούς μήνες. Κι αυτό δεν είχε να κάνει μόνο με τις δημόσιες τοποθετήσεις του, υπέρ της κυβέρνησης σε πολλές περιπτώσεις, αλλά και με τα «παιχνίδια παρασκηνίου» στα οποία επιδιδόταν το τελευταίο διάστημα. Καθώς οι φήμες τον ενέπλεκαν με την ίδρυση νέου κόμματος στα… αριστερά της Νέας Δημοκρατίας, η παρουσία του οποίου θα ζημίωνε τον Κυρ. Μητσοτάκη και θα ωφελούσε τον Αλ. Τσίπρα.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μίχαλος με την ιδιότητα του προέδρου του ΕΒΕΑ είχε ταχθεί υπέρ της συμφωνίας με τα Σκόπια, επισημαίνοντας τις θετικές προοπτικές σε οικονομικό επίπεδο, ενώ η Νέα Δημοκρατία είχε διαφωνήσει και είχε καταγγείλει την κυβέρνηση.

Επίσης, ο κ. Μίχαλος είχε εκθειάσει τη συμφωνία στο Eurogroup για το χρέος και το πέρας των Μνημονίων, υιοθετώντας την κυβερνητική άποψη ότι ανοίγεται μια νέα σελίδα για τη χώρα. Προκαλώντας και στις δύο περιπτώσεις, όπως ήταν αναμενόμενο, την οργή της Πειραιώς, που δεν μπορούσε να δεχθεί το γεγονός ότι ένα μέλος της Πολιτικής Επιτροπής «έβαζε πλάτη» στην κυβέρνηση. Ενδιάμεσα κυκλοφόρησαν σενάρια για την πρόθεση του κ. Μίχαλου να ηγηθεί ενός νέου κε­ντροδεξιού κόμματος (με την… αρωγή της κυβέρνησης) και η κατάσταση για εκείνον επιδεινώθηκε κι άλλο στα ανώτατα κλιμάκια της Νέας Δημοκρατίας. Ήρθε και η συνάντησή του με τον Ν. Παππά και ακολούθησε ό,τι… ακολούθησε.

Ο κ. Μίχαλος χαρακτήρισε αψυχολόγητη την απόφαση του κ. Μητσοτάκη κατηγορώντας τον ότι θεωρεί ε­χθρό του όποιον εκφράζει διαφορετικές απόψεις. Και άκυρη τη διαγραφή του, δεδομένου ότι δεν είναι εκλεγμένος μέλος της Νέας Δημοκρατίας, αλλά μετέχει ex oficcio στην Πολιτική Επιτροπή ως πρόεδρος του ΕΒΕΑ και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων.

Το γεγονός είναι ότι κανένα κόμμα δεν θα μπορούσε να δείξει… κατανόηση όταν ένα στέλεχός του απονέμει τα εύσημα στον πολιτικό του αντίπαλο, ιδίως δε υπό τις παρούσες συνθήκες που επικρατούν στο πολιτικό σκηνικό. Το πιθανότερο είναι ότι από την Πειραιώς θα μπουν σε μια επιχείρηση φθοράς του κ. Μίχαλου, ήδη οι πρώτες διαρροές είχαν να κάνουν με «ρουσφέτια» του στο ΕΒΕΑ για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και για τη διαχείριση των οικονομικών του ΕΒΕΑ. Στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες τους στελέχη της Νέας Δημοκρατίας εξέφραζαν ενστάσεις αλλά κι επιφυλάξεις όσον αφορά τη διαγραφή κι είχαν να κάνουν είτε με τις… συνέπειες (εσωστρέφεια) είτε με το timing, σε μια χρονική στιγμή που υπήρχαν τριγμοί στην κυβέρνηση λόγω της ανεξαρτητοποίησης ενός ακόμη βουλευτή των ΑΝΕΛ (Λαζαρίδης).

Ωστόσο κανείς δεν θεώρησε… αναγκαίο να δημοσιοποιήσει τις ενστάσεις του, πόσω μάλλον να υπερασπιστεί έστω κι εμμέσως τον κ. Μίχαλο. Και να μπει έτσι στο στόχαστρο του κ. Μητσοτάκη.

Γ. Ζ.


Σχολιάστε εδώ