Π. Ρήγας: «Μαφία, Εσκομπάρ και Κομιστές: Η διαπλοκή παίζει τα ρέστα της, τη στιγμή που η χώρα αφήνει πίσω της την εποχή των μνημονίων»

Π. Ρήγας: «Μαφία, Εσκομπάρ και Κομιστές: Η διαπλοκή παίζει τα ρέστα της, τη στιγμή που η χώρα αφήνει πίσω της την εποχή των μνημονίων»

Συνέντευξη του Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Π. Ρήγα στον Alpha 98,9 και τη Λώρα Ιωάννου.

Για την προσπάθεια αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης

Εδώ και πολύ καιρό υπάρχει ένα σχέδιο αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης της χώρας. Αρχικά, βασιζόταν στις ελπίδες αποτυχίας της κυβέρνησης στο έργο της, στη συνέχεια επικεντρώθηκε στην προσπάθεια κλονισμού των σχέσεων μας με τους ευρωπαίους εταίρους. Αφού και η κυβέρνηση πέτυχε και οι εταίροι τη στήριξαν, τώρα που η χώρα βγαίνει επιτέλους από την εποχή των μνημονίων το σύστημα διαπλοκής κάνει μία ύστατη απέλπιδα προσπάθεια. Παίζει τα ρέστα του με λογικές Μαφίας και Εσκομπάρ.

Είδαμε τον κ. Λαζαρίδη, που υπήρξε εισηγητής ενάντια στην πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης και παρέστη στο Ζάππειο, να ανεξαρτητοποιείται λίγες μέρες μετά, με σαθρά επιχειρήματα.

Συμπληρωματικά σε αυτό το σχέδιο, είδαμε χθες δημοσιεύσεις από συγκεκριμένο «κομιστή» περί κρεμάλας και τάλαρων, για την οποία ευθέως ζητώ την παρέμβαση του Εισαγγελέα.

Τη στιγμή που η χώρα βγαίνει από τα μνημόνια και την επιτροπεία και έχει μια πολύ διαφορετική οικονομία, είναι εξοργιστικά ιδιοτελής αυτή η προσπάθεια αποσταθεροποίησης. Ούτε η κυβέρνηση, ούτε ο ελληνικός λαός θα τους κάνουν τη χάρη. Ούτε αφελείς είμαστε, ούτε θα χαραμίσουμε τις προσπάθειες του ελληνικού λαού. Όλοι θα κριθούν στις επόμενες εκλογές, στο τέλος της κυβερνητικής θητείας, τον Σεπτέμβρη του 2019.

Φωτο: syriza.gr


Σχολιάστε εδώ