Βάση στα Σκόπια φτιάχνουν οι Αμερικανοί!

Βάση στα Σκόπια φτιάχνουν οι Αμερικανοί!

Με ελληνικό διαβατήριο…

Τελικά, τίποτε δεν είναι… σύμπτωση, μια απλή, τυχαία συγκυρία. Αμερική και Γερμανία δεν πίεζαν χωρίς λόγο ασφυκτικά για συμφωνία με τα Σκόπια, και μάλιστα ετεροβαρή, με χαμένη τη δική μας πλευρά. Ούτε ήταν τυχαία η πίεση να τα βρούμε εδώ και τώρα, ώστε η «Βόρεια Μακεδονία» να μπει το γρηγορότερο στο ΝΑΤΟ, με… ελληνικό διαβατήριο, πριν πατήσουν πόδι οι Ρώσοι, όπως διέδιδαν τα γνωστά ντόπια αλλά και ξένα παπαγαλάκια…

Η… βιασύνη έχει την εξήγησή της. Σύμφωνα με καλές πηγές, εγχώριες και ξένες, πρόκειται να εγκατασταθεί αμερικανική βάση στα Σκόπια, που αποκλειστικό αντικείμενο θα έχει τα Βαλκάνια. Ενώ θα είναι και… ρεζέρβα για τον επικίνδυνο Τούρκο, τον Ταγίπ Ερντογάν, που όλο διεκδικεί και απειλεί ότι θα αλλάξει… προστάτη. Και ήδη όλο αγάπες είναι τελευταία με τον Πούτιν.

Βέβαια, οι ΗΠΑ έχουν βάση και στην Ελλάδα, στη Σούδα, που είναι όμως για τη γύρω καυτή περιοχή. Ως γνωστόν, το ΝΑΤΟ δεν θα μπορούσε να επεκταθεί στα Σκόπια αν δεν εντάσσονταν στην Ατλαντική Συμμαχία, και μάλιστα με την υπογραφή μιας αριστερής κυβέρνησης, έστω κι αν έχει λοξοδρομήσει…

Τι ζητάνε οι Σόρος στα Βαλκάνια…
Θερμοί χειροκροτητές της συμφωνίας που άνοιγε πανιά στην Ουάσινγκτον ήταν οι Σόρος, ο πατέρας Τζορτζ, αμερικανός μεγαλοεπενδυτής, και ο γιος του Αλεξάντερ. Σε άρθρο τους στους «New York Times», με τίτλο «Στα Βαλκάνια, μια ευκαιρία να σταθεροποιηθεί η Ευρώπη», καλούν σε εγρήγορση τόσο τις ΗΠΑ όσο και την ΕΕ ώστε οι χώρες της Βαλκανικής να μην πέσουν στην επιρροή της Ρωσίας, της Τουρκίας και της Κίνας, «βαλκανοποιώντας για μια ακόμη φορά τα Βαλκάνια». (Για το… ψωμάκι τους αγωνιούν…)

Μάλιστα, για να αποτραπεί το… κακό, προτείνουν: «Μια σθεναρή περιφερειακή πρωτοβουλία για τη δημιουργία μιας βαλκανικής οικονομικής ένωσης, που θα βασίζεται στους νόμους της ΕΕ, θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί τις φιλοδοξίες των φιλοδυτικών λαών».

Να το… το επόμενο βήμα… Όλα έχουν αποφασισθεί για εμάς, χωρίς εμάς…

Φωτο: airforce.com


Σχολιάστε εδώ