«Παράθυρο» Τσίπρα μη γίνει μείωση συντάξεων(βίντεο)

«Παράθυρο» Τσίπρα μη γίνει μείωση συντάξεων(βίντεο)


 Θα κάνω ό, τι μπορώ για την Ελλάδα να μην επιστρέψει σε αυτή την τραγική περίοδο. Στις συνήθειες των δαπανών που τελικά προκάλεσαν μία από τις μεγαλύτερες οικονομικές καταστροφές στην ιστορία της ηπείρου



Όπως ανέφερε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Bloomberg, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, δήλωσε ότι η κυβέρνησή του θα εκπληρώσει τους δημοσιονομικούς στόχους, αλλά τώρα είναι η Ελλάδα και όχι οι διεθνείς πιστωτές να πούμε πώς θα το πράξει.

«Παράθυρο» Τσίπρα να μη γίνει μείωση συντάξεων

Τονίζοντας πως δεν θα υπάρξει επιστροφή στις συνήθειες των δαπανών που τελικά προκάλεσαν μία από τις μεγαλύτερες οικονομικές καταστροφές στην ιστορία της ηπείρου.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε πως “το σημαντικό πράγμα για το τέλος αυτού του προγράμματος είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύεται για αυτούς τους στόχους και τώρα η ευθύνη έρχεται στους Έλληνες, εμάς ή οποιαδήποτε εκλεγμένη κυβέρνηση”, δήλωσε. «Θα κάνω ό, τι μπορώ για την Ελλάδα να μην επιστρέψει σε αυτή την τραγική περίοδο».

Χαρακτηριστικά αναφέρει το Bloomberg ότι υπήρξε μια αξιοσημείωτη ανάκαμψη για την Ελλάδα, και μάλιστα για τον Αλέξη Τσίπρα. Πριν διαπραγματευόταν με τους Ευρωπαίους ηγέτες για τις συνθήκες της ελληνικής διάσωσης στην νομισματική ένωση. Τώρα βρίσκεται σε τριήμερη εκδρομή στο Λονδίνο προς δικαστικούς επενδυτές, καθώς πρόκειται η χώρα να επιστρέψει σύντομα  στις χρηματοπιστωτικές αγορές.


 «Το επόμενο διάστημα θα είναι διάστημα πολύ θετικών ειδήσεων για την ελληνική οικονομία»:


Με τα 10ετή ελληνικά ομόλογα με απόδοση 4,1%, κατά πολύ μειωμένα σε σύγκριση με 19% τον Ιούλιο του 2015 αλλά και κατά το ήμισυ από την πρώτη εκλογική νίκη του Αλέξη Τσίπρα τον Ιανουάριο του 2015 ο πρωθυπουργός, αναφέρει στη συνεντευξή: “Είμαι πολύ αισιόδοξος ότι η διεθνής επενδυτική κοινότητα θα ανταποκριθεί θετικά”.

Οι Έλληνες έχασαν το 23% της οικονομικής τους παραγωγής από το 2009 έως το 2016. Το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν ανά κάτοικο είναι τώρα μικρότερο από την Εσθονία, αφού ήταν περισσότερο από το διπλάσιο από το προηγούμενο σοβιετικό έθνος πριν από την κρίση, σύμφωνα με στατιστικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι περικοπές στη σύνταξη εξακολουθούν να προβλέπονται, η ανεργία υπερβαίνει το 20% και η Ελλάδα εξακολουθεί να έχει το μεγαλύτερο χρέος της ηπείρου ως ποσοστό του ΑΕΠ.

Το Bloomberg  κάνει αναφορά στην Νέα Δημοκρατία, όπου διευρύνει το προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις σχετικά με τον ΣΥΡΙΖΑ. Στην πιο πρόσφατη έρευνα προθέσεων ψήφου που πραγματοποίησε ο Marc για την εφημερίδα Proto Thema, η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει 26,4% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 14%.


 Στο ερώτημα γιατί 3 προγράμματα διάσωσης δεν έλυσαν το πρόβλημα χρέους στην Ελλάδα ο πρωθυπουργός
“Είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς άλλαξαν τα πράγματα. Η Ελλάδα, από το να είναι μέρος του προβλήματος, κατάφερε να γίνει μέρος της λύσης”.


Η κυβερνητική πλειοψηφία στο ελληνικό κοινοβούλιο μειώθηκε μετά από μια αμφιλεγόμενη συμφωνία με τη ΠΓΔΜ για την επί 27 έτη επίλυση σχετικά με το όνομα της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας δημιουργώντας, πιθανότατα, κλυδωνισμούς σε μια επόμενη ψηφοφορία στη Βουλή λόγο περιορισμένης πλειοψηφίας.

Οι εκλογές δεν προγραμματίζονται μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2019, όταν λήγει η θητεία του Τσίπρα, αναφέρει το δημοσίευμα, όμως, κανένας Έλληνας πρωθυπουργός δεν είχε τετραετή θητεία χωρίς να ζητήσει πρόωρες εκλογές από την εποχή του Κωνσταντίνου Σημίτη στις αρχές της δεκαετίας του 2000.

Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πως «Ίσως αυτή η εξέλιξη να είναι ακόμη και καλό για μας, έχουμε εδώ μια πολύ μικρή πλειοψηφία, γι ‘αυτό θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι θα φτάσουμε στο τέλος».

Ο έλληνας πρωθυπουργός συναντήθηκε επίσης με την Βρετανό ομόλογό του Τερέζα Μάη για να συζητήσει την ευρωπαϊκή απάντηση στους μετανάστες και τις προοπτικές μιας πολιτικής διευθέτησης στη διχοτομημένη Κύπρο.

ΠΗΓΗ+Φωτο: bloomberg.com


Σχολιάστε εδώ