kontranews: Επιταχύνεται η διεύρυνση της κυβερνητικής πλειοψηφίας

kontranews: Επιταχύνεται η διεύρυνση της κυβερνητικής πλειοψηφίας

8 Βουλευτές από τους Ανεξάρτητους και από τα κόμματα της Κεντροαριστεράς έτοιμοι να προσχωρήσουν στον ΣΥΡΙΖΑ.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ στα σχέδια εκτροπής και αποστασίας αποτελεί η διεύρυνση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας του κυβερνώντος κόμματος με την προσχώρηση βουλευτών από το χώρο των Aνεξαρτήτων και από κόμματα της Κεντροαριστεράς.

Στο Μαξίμου είναι βέβαιοι ότι οι πιέσεις προς τους βουλευτές των Ανεξαρτήτων Ελλήνων θα συνεχιστούν τόσο από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας η οποία τους υπόσχεται επανεκλογή μέσα από τη συμμετοχή στους συνδυασμούς της όσο και από επιχειρηματικά συμφέροντα.
Γι’ αυτό επιταχύνονται οι προσπάθειες προκειμένου να ενισχυθεί η κυβερνητική κοινοβουλευτική πλειοψηφία με τουλάχιστον πέντε βουλευτές χωρίς να αποκλείεται να φτάσουν και τους οκτώ προκειμένου να διασφαλιστεί η πολιτική σταθερότητα στο κρίσιμο διάστημα μετά την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια.

Στο Μαξίμου μιλάνε πλέον ευθέως για επιχείρηση αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης μέσω αποστασίας βουλευτών. Συνδέουν μάλιστα τα σχέδια εκτροπής με τις καταιγιστικές εξελίξεις σε επίπεδο Δικαιοσύνης για μια σειρά υποθέσεων δημοσίου συμφέροντος στις οποίες εμπλέκονται κορυφαίοι πολιτικοί της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.

Αυτοί που επιδιώκουν την πτώση της κυβέρνησης οργανώνοντας αποστασία επιδιώκουν να ακυρώσουν τις δρομολογούμενες εξελίξεις των μεγάλων υποθέσεων με κυρίαρχη αυτή που αφορά στο γιγαντιαίο σκάνδαλο της Novartis.

Η κυβέρνηση κατηγορεί ευθέως τη Νέα Δημοκρατία ότι βρίσκεται πίσω από το σχέδιο εκτροπής αδιαφορώντας για τις συνέπειες που θα έχει για το λαό και τη χώρα ενδεχόμενη αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης στο κρίσιμο διάστημα μετά το τέλος των μνημονίων όταν θα δίνεται η μάχη για την επιστροφή στις αγορές.

Η ανεξαρτοποίηση του βουλευτή της Β’ Θεσσαλονίκης των ΑΝΕΛ Γιώργου Λαζαρίδη πυροδότησε μετωπική σύγκρουση ανάμεσα στο Μαξίμου και την Πειραιώς. Η κυβέρνηση κατηγορεί ευθέως τον Κυριάκο Μητσοτάκη και συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα ότι επεξεργάζεται σχέδιο αποστασίας.

Είναι προφανές το γιατί. Η έξοδος από τα μνημόνια, το τέλος της λιτότητας, η ελάφρυνση του χρέους, αφαιρεί κάθε επιχείρημα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη που βιάζεται εξ’ άλλου να προλάβει τις εξελίξεις στα ανοιχτά θέματά του με τη Δικαιοσύνη.
Είμαστε βέβαιοι ότι δεν θα τα καταφέρουν. Ο ελληνικός λαός έχει ήδη καταλάβει το σχεδιασμό τους και θα τιμωρήσει τους αποστάτες. Ο κ. Λαζαρίδης καλείται να αποδείξει με την απόφασή του να παραδώσει την έδρα του, αν αποτελεί ή όχι μέρος του παραπάνω σχεδιασμού, καταλήγει η κυβερνητική ανακοίνωση.

Απαντώντας στην κυβερνητική ανακοίνωση η Νέα Δημοκρατία κάνει λόγο για πανικό των ενοίκων του Μαξίμου που καταρρέουν. Και όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη, αναφέρει η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας.
Στην Πειραιώς αποφεύγουν να τοποθετηθούν στις καταγγελίες της κυβέρνησης για μεθοδευμένο σχέδιο εκτροπής και αποστασίας το οποίο στηρίζεται από ΝΔ και επιχειρηματικά συμφέροντα. Το σίγουρο είναι ότι η σύγκρουση ανάμεσα σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση θα πάρει μετωπικό χαρακτήρα ενώ δεν αποκλείεται να εκδηλωθεί και νέα ανεξαρτοποίηση βουλευτή των ΑΝΕΛ. Η χώρα ζει ξανά την εποχή του ’65 και των Ιουλιανών. Γιατί μπορεί η ιστορία να επαναλαμβάνεται ως φάρσα αλλά σε κάθε περίπτωση οι εκτροπές προκαλούν καταστροφικές συνέπειες στο λαό και τη χώρα.

Αλέξης: Η κυβέρνηση είναι πολύ σκληρή για να πεθάνει

Για «ανόητα σχέδια» έκανε λόγο από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός, που εμφανίστηκε αισιόδοξος πως η κυβέρνηση θα συνεχίσει την πορεία της. Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με την βρετανίδα ομόλογό του Τερέζα Μέι, ο κ. Τσίπρας υπογράμμιζε πως «αυτή η κυβέρνηση, παρά τους σχεδιασμούς και τα ανόητα σχέδια που κάποιοι επιχειρούν, θα έχει συνέχεια». Εμφανίστηκε καθησυχαστικός για την κυβερνητική σταθερότητα, τονίζοντας πως «δεν ανησυχώ καθόλου, αυτή η κυβέρνηση που έχει περάσει από 40 κύματα, έχει περάσει από πολύ πιο δύσκολες στιγμές». «Είμαστε όπως η ταινία ‘’Too hard to die’’ πολύ σκληροί για να πεθάνουμε» είπε ο πρωθυπουργός.
Επίθεση από Μαξίμου

Επίθεση σε επιχειρηματικά συμφέροντα σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη εξαπολύει το Μέγαρο Μαξίμου με αφορμή την ανεξαρτητοποίηση του πρώην βουλευτή των ΑΝΕΛ, Γιώργου Λαζαρίδη. «Συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα στον Πειραιά και στη Θεσσαλονίκη, λειτουργώντας για λογαριασμό Μητσοτάκη απεργάζονται εδώ και καιρό σχέδιο νέας αποστασίας.. Είναι προφανές το γιατί» αναφέρουν συγκεκριμένα κυβερνητικές πηγές. «Η έξοδος από τα μνημόνια, το τέλος της λιτότητας, η ελάφρυνση του χρέους αφαιρεί κάθε επιχείρημα από τον κ. Μητσοτάκη που βιάζεται εξάλλου να προλάβει τις εξελίξεις στα ανοιχτά θέματά του με τη δικαιοσύνη. Είμαστε βέβαιοι ότι δε θα τα καταφέρουν. Ο ελληνικός λαός έχει ήδη καταλάβει το σχεδιασμό τους και θα τιμωρήσει τους αποστάτες» σημειώνουν οι ίδιες πηγές και καλούν τον Γ. Λαζαρίδη να παραδώσει την έδρα του: «Ο κος Λαζαρίδης καλείται να αποδείξει, με την απόφασή του να παραδώσει την έδρα του, αν αποτελεί ή όχι μέρος του παραπάνω σχεδιασμού».

Πυρά από Κοντονή

O υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, ο οποίος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «στο Κόκκινο», επεσήμανε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία έχουν εκπονήσει σχέδιο με σκοπό να πέσει η κυβέρνηση πριν την οριστική έξοδο της χώρας από τα μνημόνια την 21η Αυγούστου 2018. Μιλώντας δε, για τις διαμαρτυρίες κατά της συμφωνίας των Πρεσπών, έσπευσε να «βαφτίσει» νεοναζί τους διαμαρτυρόμενους, κάνοντας λόγο για εκδηλώσεις βίας και μισαλλοδοξίας. Ο υπουργός τόνισε ότι για το λόγο αυτό πιέζονται οι βουλευτές των ΑΝΕΛ με διάφορες απειλές και τραμπουκισμούς, παρά το γεγονός ότι έχουν ξεκαθαρίσει ότι θα καταψηφίσουν τη συμφωνία των Πρεσπών. Παράλληλα, προανήγγειλε ότι «η Δικαιοσύνη θα επιληφθεί και θα βγει η κουκούλα» από όσους απειλούν βουλευτές με μηνύματα και άλλων ειδών τραμπουκισμούς εναντίον τους.

Βολές Καμμένου κατά Μαρινάκη

Την αποχώρηση Λαζαρίδη από τους ΑΝΕΛ σχολίασε, εμμέσως πλην σαφώς, και ο Πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος, μέσω twitter. Μάλιστα, δεν έκανε κάποιο σχόλιο αλλά ανήρτησε το βίντεο από την περίφημη αναφορά του κ. Ευ. Μαρινάκη ότι «η Χούντα πέφτει», θέλοντας με αυτό τον τρόπο να «δείξει» ότι θεωρεί τον επιχειρηματία ως ένα εξ όσων επιδιώκουν την πτώση της κυβέρνησης. Από την πλευρά του ο υφυπουργός Εξωτερικών και στέλεχος του κόμματος του κ. Καμμένου, σχολίασε την ανεξαρτητοποίηση Λαζαρίδη με υπονοούμενα για «εκβιασμούς και απειλές»: «Είναι σαφές ότι δεν άντεξε το δρόμο της ευθύνης και των εθνικών συμφερόντων. Προφανώς δεν αντέχουν κάποιοι, είτε πιεζόμενοι-εκβιαζόμενοι από απειλές ακόμα και κατά συγγενών τους, είτε διότι προβάλλουν επιχειρήματα τα οποία η κυβέρνηση τους τα αποδομεί».

ΑΝΕΛ: Να παραδώσει την έδρα του

Ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Θεόδωρος Τοσουνίδης τόνισε ότι ο Γ. Λαζαρίδης ότι πρέπει να παραδώσει την έδρα του, καθώς κάθε «άλλη απόφασή του θα τον κατατάξει στην κατηγορία των αποστατών». «Τον δρόμο της ευθύνης και της στήριξης των εθνικών συμφερόντων δεν τον αντέχουν όλοι. Ο κ. Λαζαρίδης δεν άντεξε. Αφού, λοιπόν, δηλώνει αδυναμία να εκτελέσει τα καθήκοντά του, πρέπει και να παραδώσει την έδρα του, η οποία ανήκει στους Ανεξάρτητους Έλληνες που συνεχίζουν με πατριωτική ευθύνη. Κάθε άλλη απόφασή του θα τον κατατάξει στην κατηγορία των αποστατών» σημείωσε χαρακτηριστικά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο kontranews.gr


Σχολιάστε εδώ