Ολομέτωπη επίθεση  Σαββίδη κατά Μελισσανίδη

Ολομέτωπη επίθεση Σαββίδη κατά Μελισσανίδη

-Σε σύμπλευση με τον Μαρινάκη

Το ελληνικό ποδόσφαιρο μοιάζει με κινούμενη άμμο και οι συμμαχίες αλλάζουν διαρκώς και σύμφωνα με τα συμφέροντα του καθενός. Ιβάν Σαββίδης και Δημήτρης Μελισσανίδης επί τρία χρόνια έκαναν κοινό αγώνα για να αλλάξει η κατάσταση στις ενώσεις και να καταφέρουν να πάρουν στα χέρια τους τον έλεγχο στην ΕΠΟ, βοηθώντας στην εκλογή του Βαγγέλη Γραμμένου και των συνεργατών του σε αυτή.

Εδώ και καιρό, όμως, αυτή η συμμαχία έχει πάει περίπατο και το… τελευταίο καρφί στο φέρετρο μπήκε τη βραδιά της διακοπής του αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ στην Τούμπα, που ουσιαστικά έδωσε τον τίτλο της πρωταθλήτριας στην «Ένωση». Οι δύο Πόντιοι από φίλοι έχουν γίνει εχθροί και αυτό διατυπώνεται με κάθε ευκαιρία από πλευράς Ιβάν Σαββίδη. Δεν είναι τυχαίες οι ατάκες του διοικητικού ηγέτη του ΠΑΟΚ («ποτέ δεν ένιωσα τόσο προδομένος από κάποιον που εμπιστευόμουν») ή των συνεργατών του («ο πραγματικός λύκος είναι ο Μελισσανίδης»).

Και μέσα σε αυτό το κλίμα γεννήθηκε μια συμμαχία, στην οποία αν κάποιος έκανε αναφορά πριν από λίγους μήνες θα τον πήγαιναν κατευθείαν στο… Δαφνί. ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός, Σαββίδης και Μαρινάκης συνασπίστηκαν μπροστά στον κοινό εχθρό. Εδώ και κάποιο καιρό ο Ιβάν και οι… κύκλοι του σταμάτησαν να χτυπούν τον Μαρινάκη. Και ως επιβεβαίωση για το ότι κάτι έχει αλλάξει ήρθε το σκηνικό με τις εκλογές στη Σούπερ Λιγκ, που είναι προγραμματισμένες για αύριο. Μέχρι τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές ο ΠΑΟΚ φερόταν να στηρίζει με νύχια και με δόντια την υποψηφιότητα του αντιπροέδρου του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μπαταγιάννη! Και για να κατευνάσει τις τυχόν αντιδράσεις από οπαδούς του, διέρρεε ότι αυτό έγινε κατόπιν σύστασης της UEFA!

Είχαν προηγηθεί οι εκλογές στην ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας, όπου ο εκλεκτός της ΑΕΚ Τάκης Παπαχρήστος επικράτησε οριακά του αντιπάλου του Γιώργου Λαγούδη, που στηρίχτηκε από ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό και έκανε μετά καταγγελίες για επέμβαση φουσκωτών.

Τελευταίο αλλά ηχηρότατο μήνυμα του Ιβάν Σαββίδη προς τον Μελισσανίδη; Οι πίνακες των διαιτητών της νέας περιόδου. Όποιος διαιτητής ήταν ανεπιθύμητος στον ΠΑΟΚ ή είχε «ευνοήσει» την ΑΕΚ στο περασμένο πρωτάθλημα πήγε ή στο σπίτι του ή στη Β’ Εθνική (με εξαίρεση τον Κομίνη, που ως άλλη «Σαλώμη» πρόσφερε στο πιάτο τις κεφαλές Ποντίκη και Στυλιαρά). Οι φίλα προσκείμενες στην ΑΕΚ ΕΠΣ υπέστησαν τη σφαγή του Δράμαλη, ενώ παράλληλα ικανοποιήθηκε στο έπακρο και ο Ολυμπιακός, που είδε πολλούς από τους διαιτητές για τους οποίους ωρυόταν να φαγώνονται.

Πόσο θα κρατήσει αυτή η συμμαχία (ή μήπως λυκοφιλία); Ουδείς ξέρει. Πάντως, όπως ακούγεται, η επόμενη φάση του σχεδίου προβλέπει την προκήρυξη εκλογών στην ΕΠΟ με στόχο την πλήρη εκκαθάριση απ’ το κιτρινόμαυρο στοιχείο.

Φωτο: gazzetta.gr


Σχολιάστε εδώ