Με απόφαση της κυβέρνησης θα λειτουργούν για άλλα 20 χρόνια τα καζάνια…

Με απόφαση της κυβέρνησης θα λειτουργούν για άλλα 20 χρόνια τα καζάνια…

-Στα… κάγκελα οι κάτοικοι της Β’ Πειραιά

Οργή και αγανάκτηση έχει προκαλέσει στους κατοίκους της Β’ Περιφέρειας Πειραιά, ειδικότερα σε Περαματιώτες, Δραπετσωνίτες και Κερατσινιώτες, η ψήφιση από την κυβερνητική πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, στα πλαίσια του πολυνομοσχεδίου, του άρθρου 70, που αφαιρεί από τους δήμους τη δυνατότητα να αλλάζουν τις χρήσεις γης.

Αυτό για κάποιους ΟΤΑ μπορεί να μη σημαίνει τίποτα, αλλά για τους δήμους που προαναφέραμε είναι καταδικαστικό, γιατί δεν τους επιτρέπει να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για την απομάκρυνση των καζανιών του θανάτου από την περιοχή τους.

Συγκεκριμένα, αφού δεν μπορούν να αλλάξουν τις χρήσεις γης, δεν θα υπάρχει το νομικό έρεισμα για να απομακρυνθούν οι δεξαμενές καυσίμων. Η ίδια η κυβέρνηση έλεγε στους δημάρχους Κερατσινίου και Περάματος, που εξελέγησαν με τη σημαία του ΣΥΡΙΖΑ, άρα είναι δικοί της άνθρωποι, αλλά φαίνεται ότι τώρα το ξεχνά, ότι θα φέρει νομοσχέδιο που θα προβλέπει την άμεση απομάκρυνση των δεξαμενών. Αντί αυτού, όμως, έφερε το άρθρο 70, που όχι μόνο μεταφέρει τη δυνατότητα της αλλαγής χρήσης γης από τα 12 χρόνια που είναι σήμερα στα 20 (!), αλλά απαγορεύει στους ΟΤΑ να προβαίνουν σε αλλαγή χρήσης γης όταν αφορά βιομηχανικές περιοχές! Ούτως ή άλλως, δηλαδή, εκεί που τους έταζαν ότι θα φύγουν τα καζάνια του θανάτου, τώρα μετατόπισαν τη συζήτηση για 20 χρόνια μετά.

Ήρθε ταμπλάς πάντως στους δημάρχους Γ. Λαγουδάκη (Περάματος) και Χρ. Βρεττάκο (Κερατσινίου – Δραπετσώνας) και στον αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γ. Γαβρίλη, που έχουν εκλεγεί με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και πίστεψαν ότι δεν θα ταχθεί με το μέρος των βιομηχάνων και των μεγαλοεμπόρων πετρελαιοειδών. Η πρώτη αντίδρασή τους ήταν να κλείσουν τους δήμους και η δεύτερη να δώσουν συνέντευξη Τύπου, στην οποία εξήγησαν πώς διαμορφώνεται η κατάσταση και διεμήνυσαν στην κυβέρνηση πως θα πρέπει να περιμένει δυναμικές έως και ακραίες κινητοποιήσεις.

Φωτό: zougla.gr


Σχολιάστε εδώ