Δώστε το όνομα,  πάρτε το χρέος…

Δώστε το όνομα, πάρτε το χρέος…

-Το παζάρι…

Αναταραχή και τριβές εντός της συ­γκυβέρνησης προκάλεσε η αποκάλυψη του αντιπροέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Π. Σγουρίδη, ο οποίος σε δηλώσεις του άφησε να εννοηθεί ότι η συμφωνία με τα Σκόπια αποτέλεσε «προϊόν συναλλαγής» με τους ξένους. Διά στόματος κυβερνητικού εκπροσώπου, το Μέγαρο Μαξίμου διέψευσε κατηγορηματικά τις αναφορές του κ. Σγουρίδη και έκανε λόγο για αποκυήματα της φαντασίας, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς τον αποκάλεσε «ψεύτη».

Δεν απέτρεψαν, ωστόσο, τις επικρίσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης, που κάλεσαν την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό να δώσουν επαρκείς και πειστικές εξηγήσεις. Στους δε πολίτες έμεινε μια αχλύς καχυποψίας και αναπάντητα ερωτήματα.

Σε δηλώσεις, λίγα εικοσιτετράωρα μετά την υπογραφή της συμφωνίας, ο Π. Σγουρίδης είπε ότι στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ έγινε λόγος για ανταλλάγματα σχετικά με το χρέος, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η αναφορά έγινε από τον Π. Καμμένο. Υπό το βάρος του σάλου που –όπως ήταν αναμενόμενο– προκλήθηκε, ο κ. Σγουρίδης… διευκρίνισε ότι όσα είπε δεν συζητήθηκαν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, και δη από τον κ. Καμμένο, αλλά σε «πηγαδάκι» βουλευτών των ΑΝΕΛ. Θέλοντας με τον τρόπο αυτό να υποβαθμίσει τη σημασία τους.

Παραδέχθηκε, ωστόσο, ότι η συζήτηση συνεχίσθηκε και στη συνεδρίαση. «Το ζήτημα ήταν να σταθμίσουμε τη στάση ευθύνης μας. Το κάναμε μέσα από διάφορα ζητήματα που τέθηκαν. Ειπώθηκαν και αυτά. Δεν μπήκαν στη ζυγαριά», υποστήριξε.

Φωτο: sgouridis.gr


Σχολιάστε εδώ