Επεισοδιακή και θλιβερή η 10η Συνδιάσκεψη της Ομόνοιας…

Επεισοδιακή και θλιβερή η 10η Συνδιάσκεψη της Ομόνοιας…

…της οργάνωσης της Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανία, όπως σας είχαμε προϊδεάσει, η οποία, εν μέσω ανταλλαγής βαρύτατων κατηγοριών και με τη μειονότητα απούσα, εξέλεξε νέο πρόεδρο τον Βασίλη Κάγιο, εκλεκτό του προέδρου του ΚΕΑΔ Βαγγέλη Ντούλε.

Ο κ. Κάγιος, νέος άνθρωπος, αναλαμβάνει την Ομόνοια σε βαθιά κρίση, που πλέον είναι υπαρξιακή. Οι αιτίες είναι γνωστές, αρκεί να υπάρξει πολιτική θέληση για να δοθεί η μάχη που θα αντιστρέψει την πορεία συρρίκνωσης και παρακμής.

Στη διάσκεψη υπήρξε οξύτατη δημόσια αντιπαράθεση μεταξύ του πρώην προέδρου Λεωνίδα Παππά και του Βαγγέλη Ντούλε, ενώ και η παρέμβαση ενός εκ των υποψηφίων προέδρων, του κ. Άλκη Πούλη, ήταν σκληρή…

Ο Άλκης Πούλης, υποψήφιος πρόεδρος, κατήγγειλε μεθόδους κομμουνιστικού καθεστώτος και Τρούμπας, άσκησε σκληρή κριτική και στον πρώην πρόεδρο Λεωνίδα Παππά, λέγοντας ότι υπέκυψε στον ωχαδερφισμό και εγκατέλειψε την Ομόνοια, ωστόσο οι βολές στρέφονταν κυρίως προς τον πρόεδρο του ΚΕΑΔ Βαγγέλη Ντούλε. Ο κ. Πούλης μάλιστα παραιτήθηκε από όλα τα αξιώματα της Ομόνοιας δύο ημέρες μετά τη συνδιάσκεψη.

Δυστυχώς, η φθίνουσα πορεία της Ομόνοιας δεν αφορά μόνο τη συμμετοχή των μειονοτικών αλλά και την ίδια την ποιότητα της εκπροσώπησης της ελληνικής εθνικής μειονότητας, που μετατρέπεται απλώς σε άλλοθι για εξυπηρέτηση προσωπικών συμφερόντων…

[email protected]


Σχολιάστε εδώ