Το γαρ πολύ της θλίψεως…

Το γαρ πολύ της θλίψεως…

Ως δείγμα εκνευρισμού από τις τελευταίες εξελίξεις στο ζήτημα των Σκοπίων εκλαμβάνουν ορισμένοι το επεισόδιο που δημιούργησε στη Βουλή ο Στ. Θεοδωράκης σε βάρος της βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας (και πρώην του Ποταμιού) Κ. Μάρκου. Έφθασε μάλιστα στο… έσχατο σημείο να κάνει σεξιστικά- ρατσιστικά σχόλια. «Όταν πάτε στη Θεσσαλονίκη φοράτε ψηλοτάκουνα», είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Ποταμιού.

«Ουστ! Να πας στη Θεσσαλονίκη να τα πεις αυτά», ήταν η άμεση και στο ίδιο ύφος απά­ντηση της Κ. Μάρκου. Όμως, ο Στ. Θεοδωράκης συνέχισε… απτόητος: «Αφού τολμάτε και μιλάτε, εγώ δεν κυκλοφορώ στα σαλόνια της Θεσσαλονίκης, αλλά στους δρόμους της Θεσσαλονίκης. Τα ψηλοτάκουνά σας δεν φτάνουν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, να τους χαίρεστε τους νέους συμμάχους. Βάλτε τις γόβες σας και πηγαίνετε στη Θεσσαλονίκη να ακούσετε τις απόψεις του κόσμου για αυτά που λέτε. Δάνειο ζητήσατε από τη Νέα Δημοκρατία;».

Η απάντηση της Κ. Μάρκου ήρθε αυτή τη φορά από τα social media, όπου σε ανάρτησή της έγραψε: «Είπα στον κ. Θεοδωράκη πως ξεπουλάει την ιστορία της πατρίδας μας, πως είναι ο ‘‘χρήσιμος ηλίθιος’’, μιας και οι ΑΝΕΛ ψηφίζουν ‘‘όχι’’ για το Σκοπιανό και το Ποτάμι λέει ‘‘ναι’’».


Σχολιάστε εδώ