«Survivor» στον Δήμο Αθηναίων

«Survivor» στον Δήμο Αθηναίων

-Αγώνας επιβίωσης για τους δημοτικούς συμβούλους του Καμίνη όσο πλησιάζει
το τέλος της θητείας -Απών ο δήμαρχος

Καθώς πλησιάζει το τέλος της θητείας του δημάρχου Αθηναίων, οι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Δικαίωμα στην Πόλη» αναζητούν διακαώς σανίδα πολιτικής σωτηρίας. Ο Γιώργος Καμίνης αποφεύγει να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του για το μέλλον, αφήνοντας τα πράγματα συγκεχυμένα και τους εκλεγμένους στην αγωνία.

Η μικρή ανταπόκριση των δημοτών στις συγκεντρώσεις που διοργανώνει, η αδυναμία επίλυσης των προβλημάτων της πόλης και η ενασχόλησή του με την κεντρική πολιτική σκηνή δεν αφήνουν πολλά περιθώρια σκέψεων. Έτσι, σχεδόν όλοι έχουν άγχος για την επόμενη μέρα. Κάποιοι, όπως ο Φώτης Προβατάς και ο Φίλιππος Δραγούμης, επέλεξαν ήδη τον δρόμο της ανεξαρτητοποίησης, ενώ αρκετοί άλλοι έχουν παραιτηθεί.

Ο Παναγιώτης Μπέης, αδελφός του πρώην δημάρχου, διαφοροποιείται συστηματικά από τις επιλογές του. Είναι γνωστό εξάλλου ότι και αρκετά άλλα στελέχη της παράταξης δεν τον στήριξαν για πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής ή απείχαν διακριτικά.

Το πιο ενδιαφέρον σημείο όμως αποτελεί η προσέγγισή τους από αρκετούς δημοτικούς συμβούλους, ακόμα και αντιδημάρχους του Γιώργου Πατούλη αλλά και του Κώστα Μπακογιάννη. Αγωνιώντας για το αβέβαιο μέλλον, έχουν ανοίξει γέφυρες επικοινωνίας με τους επίδοξους διαδόχους του δημαρχιακού θώκου, αδιαφορώντας για τη δεξιά προέλευσή τους.

Τα ανοίγματα αυτά είναι προς το παρόν μεγαλύτερα προς την πλευρά του Πατούλη, ο οποίος έχει κινηθεί ευέλικτα, ενσωματώνοντας στην κίνησή του ανθρώπους ακόμα και από πολιτικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Υπό αυτές τις συνθήκες, το «περιβάλλον Πατούλη» φαίνεται πιο οικείο και μάλιστα ορισμένοι συμμετέχουν σε συναντήσεις ακόμα και στο Μαρούσι.

Όλα αυτά, περιέργως, δεν φαίνεται να απασχολούν τον Γιώργο Καμίνη, ο οποίος έχει επιλέξει μια προσωπική διαδρομή, με άγνωστη προς το παρόν κατεύθυνση. Απασχολούν ωστόσο σοβαρά το Κίνημα Αλλαγής, αφού τυχόν διαρροές στελεχών από την Α’ Αθήνας προς τα δεξιά θα προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα στις επερχόμενες βουλευτικές και δημοτικές εκλογές…


Σχολιάστε εδώ