Ψάχνοντας για τους 7.796 άταφους έλληνες στρατιώτες

Ψάχνοντας για τους 7.796 άταφους έλληνες στρατιώτες

Συνεχίζεται μεθοδικά η προσπάθεια ανεύρεσης των πεσόντων του Αλβανικού Μετώπου. Μάλιστα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, έχουν εντοπισθεί στο Ντραγκότι και στην εκταφή που άρχισε εκεί, στα στενά της Κλεισούρας, τα οστά 420 στρατιωτών.

Πάντα δραστήρια, παρακολουθεί από κο­ντά την προσπάθεια η Ένωση Τέκνων, Συγγενών και Φίλων Πεσόντων κατά το Έπος 1940 – 1941, που καλεί όλους τους απογόνους νεκρών του Αλβανικού Μετώπου να συμβάλουν στην προσπάθεια για ταυτοποίηση και ήδη έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από 850 άτομα.

Να υπενθυμίσουμε ότι όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να απευθυνθεί στο Τμήμα Μοριακής Βιολογίας του 401 Στρατιωτικού Νοσοκομείου, στο τηλέφωνο 210-7494749.

Σύμφωνα με τα Αρχεία της Διεύθυνσης Ιστορίας Στρατού, στην Αλβανία έμειναν θαμμένοι η άταφοι 7.796 έλληνες στρατιώτες, ενώ σύμφωνα με στοιχεία είχαν οργανωθεί στρατιωτικά νεκροταφεία στις περιοχές Ντραγκότι, Δέλβινο, Βόδινο, Χειμάρρα, Ερσέκα, Ντεβόλ, Βουλιαράτες, Πόγραδετς, Πρεμετή, Κλεισούρα, Κορυτσά, Μπογάζι, Ροντόνι, Μοράβα, Κυπαρό, Πλατυβούνι, Γκόλικο, Τρεμπεσίνα, Πούντα Νόρνε, Σκουτάρα κ.α.

[email protected]


Σχολιάστε εδώ